Τοπικά

Ενημέρωση για την εθελοντική αιμοδοσία στο Κάτω Μαζαράκι

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η ενημέρωση των κατοίκων στο Κάτω Μαζαράκι για την επικείμενη αιμοδοσία από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Χαλανδρίτσας κ. Αθανάσιο Θεοδωρόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην μεγάλη αύξηση των αναγκών που παρουσιάστηκε τον τελευταίο καιρό στα αποθέματα αίματος της Χώρας μας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της πανδημίας COVID-19 και της αισθητής μείωσης των εθελοντών αιμοδοτών στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων.

Επιπλέον, επισήμανε τα οφέλη της αιμοδοσίας προς τον αιμοδότη αλλά και το δικαίωμα της συμμετοχής αυτού σε δωρεάν γενικές εξετάσεις αίματος.

Η αιμοληψία θα διενεργηθεί το Σάββατο 10/10/2020 από τις 5:30 μ.μ. έως τις 9:30 το βράδυ στην πλατεία του Χωριού αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των ασθενών.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

·         χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν,

·         αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας,

·         τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας.