Αθλητισμός

Σέρμπος & Σώκος – Από τα σπάργανα των Αστεριών στις Εθνικές Κατηγορίες (Συνέντευξη)

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στην T.V.production και τον Θάνο Τσάμη μίλησαν οι Γιάννης Σέρμπος & Κωσταντίνος Σώκος. Oι δύο παίκτες έχουν ξεκινήσει από τα σπάργανα των Αστεριών Αχαΐας ακολουθώντας το πρόγραμμα εξέλιξης των ακαδημιών και την ερχόμενη σεζόν θα αγωνιστούν στα παρκέ της B & Γ’ Εθνικής αντίστοιχα.

Τι σε έκανε να επιλέξεις την νέα σου μπασκετική στέγη;

Κώστας Σώκος : Ο λόγος που αποφάσισα να κάνω αυτήν την αλλαγή είναι καθαρά και μόνο οι σπουδές μου για το λόγο ότι σπουδάζω στην Γεωπονική σχολή της Αμαλιάδος και εφόσον μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω στη Γ’ Εθνική με την ομάδα της Σφίγγας το θεωρώ σημαντική ευκαιρία να συνδυάσω σπουδές και μπάσκετ.

Γιάννης Σέρμπος : Ήταν μια εύκολη απόφαση παρόλο που ήταν μια από τις προτάσεις που είχα ήταν η πιο μεγαλύτερη από άποψη κατηγορίας όποτε και ο βαθμός είναι εξίσου δύσκολος άλλα σε κάθε περίπτωση μου αρέσουν τα δύσκολα ως κίνητρο. Η επιλογή μου αυτή θα συνδυάσει τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις παράλληλα με το μπάσκετ.

Τι σημαίνουν για εσένα τα Αστέρια Αχαΐας;

Κ.Σ. : Τα Αστέρια Αχαΐας είναι η ομάδα στην οποία ξεκίνησα το μπάσκετ από πολύ μικρός και μέχρι σήμερα έχω διανύσει 9 υπέροχα χρόνια μπάσκετ δίπλα σε αυτήν την ομάδα. Έχω βγει κερδισμένος από πολλές πλευρές και έχω αποκτήσει εμπειρίες και φιλίες που δεν θα τελειώσουν ποτέ μα πάνω από όλα στα Αστέρια έμαθα μπάσκετ. Πάντα θα έχω επαφές με την ακαδημία γιατί την θεωρώ οικογένεια μου και ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους τους προπονητές μου αλλά ιδιαίτερα τους coach Χρήστο Σαράντη και Άγγελο και Θάνο Τσάμη.

Γ. Σ. : Τα Αστέρια για εμένα είναι το Α και το Ω για το μπάσκετ. Όλα τα οφείλω στους Άγγελο και Θάνο Τσάμη γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχα πετύχει τίποτα μέχρι στιγμής. Δεν θα ξεχάσω την εμμονή τους να φύγω από το ποδόσφαιρο και να δοκιμάσω στα Αστέρια στα 11 μου τότε. Το μικρόβιο μπήκε από τότε όποτε όλα πήραν την πορεία τους. Ανόδους, διακρίσεις, επαφή με μεγάλα σωματεία , διοργανώσεις και κυρίως φιλίες ήταν τα σημαντικότερα που αποκόμισα.

Πιστεύεις ότι το πρόγραμμα των Αστεριών Αχαΐας με τις ομάδες Νέων και τις συνεργασίες είναι σημαντικός προπομπός για τους αθλητές που επιζητούν το επόμενο βήμα στη μπασκετική τους πορεία;

Κ. Σ. : Σίγουρα τα αστέρια για εμένα είναι μια από τις καλύτερες ακαδημίες στην περιοχή μας. Τόσα χρόνια στην ομάδα έχω δει την προσπάθεια που γίνετε για το καλύτερο της ομάδας αλλά και για την ανάδειξη αθλητών. Και αυτό το λέω γιατί γνωρίζω και είναι φίλοι μου αρκετά παιδιά που ξεκίνησαν από τα αστέρια και τώρα παίζουν σε εθνικές κατηγορίες.

Γ. Σ. : Φυσικά, τα Αστέρια με αυτό το εγχείρημα που έχουν κάνει αγωνίζονται με παιδιά 15-20 ετών σε αντρικές κατηγορίες και δίνουν ευκαιρίες σε όλους. Ο coach Σαράντης, ο Άγγελος, ο Δημήτρης Μπαρμπούνης σχεδίαζαν από το 2012 τέτοια πρότζεκτ και πραγματικά το είδαμε στην πραγματικότητα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ένας αθλητής γίνεται καλύτερος μέσα από το παιχνίδι, οι συμμετοχές των μικρών αθλητών στα Αστέρια το επιβεβαίωσαν.

Καλύτερη σου στιγμή με τα Αστέρια ;

Κ. Σ. : Δίπλα στα αστέρια τόσα χρόνια έχω περάσει πολλές ευχάριστες αλλά και λιγότερες στενάχωρες στιγμές. Γιατί πολύ απλά έτσι είναι στο μπάσκετ και γενικά στα αθλήματα άλλες φορές θα νικάς και άλλες θα χάνεις και τα δυο παίζουν το ρόλο τους. Μια από τις καλύτερες στιγμές μου με την ομάδα είναι η άνοδος στην Α2 όπου και είναι η μεγαλύτερη κατηγορία που έχει φτάσει μέχρι τώρα η ομάδα με το πρότζεκτ των παιδιών που ξεκινήσαμε από το δημοτικό, το κλίμα και η μίνι γιορτή που ακολούθησε στο τέλος του πρωταθλήματος θα μου μείνουν αξέχαστες.

Γ. Σ. : Καλύτερες στιγμές με τα Αστέρια είναι πάρα πολλές, θυμάμαι ότι όταν ξεκινήσαμε στο Γ’ τοπικό 15 χρονών μέσο όρο όπου παίζαμε στο τέλος λαμβάναμε το μεγαλύτερο χειροκρότημα από όλους ακόμα και από τους αντιπάλους λέγοντας αυτό είναι υγεία στο άθλημα, μπράβο σας.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για την επόμενη σεζόν με την ομάδα της Σφήκας;

Κ. Σ. : O coach Νιπεργιάλης έχει μεγάλη διαδρομή στο χώρο της καλαθοσφαίρισης και η προτροπή των ανθρώπων του συλλόγου μου Αγγέλου Τσάμη και Χρήστου Σαράντη ήταν η συνεργασία μου τον coach Νιπεργιαλη. Οι στόχοι είναι κάτι καθαρά που έχει να κάνει με την ομάδα, εμένα με ενδιαφέρει να δουλεύω καθημερινά στο γήπεδο και να “αρπάξω” τις ευκαιρίες που θα μου δοθούν.

– Ποιος είναι ο στόχος σου με την Αχαγιά ’82

Γ. Σ. : Ο στόχος μου για την φετινή χρόνια είναι η βελτίωση του επιπέδου μου στον μπασκετικό τομέα έτσι ώστε να μπορέσω να αντεπεξέλθω στις υψηλές απαιτήσεις της νέας μου ομάδας. Σε συνεργασία με τους συμπαίκτες και προπονητές.

Αριστερά ο Κώστας Σώκος σε ηλικία 10 ετών σε αγώνα μίνι με τις ακαδημίες των Αστεριών

Ο Γιάννης Σέρμπος δίπλα στον coach Μπαρμπούνη σε ηλικία 11 ετών