Τοπικά

Τρισάγιο στο Καλέντζι για τον Α. Παπανδρέου παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Η γενέθλια γη της οικογένειας Παπανδρέου απέτισε χθες φόρο τιμής στον Ανδρέα Παπανδρέου, με αφορμή τη συμπλήρωση 24 χρόνων από τον θάνατό του.

Το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Καλεντζίου  εψάλη θεία λειτουργία, ενώ στη συνέχεια παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και βουλευτή Αχαΐας του ΚΙΝ.ΑΛ., Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην Περιφερειάρχη, Απ. Κατσιφάρα, του Δημάρχου Ερυμάνθου, Θεόδωρου Μπαρή και πλήθους στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο της οικογένειας Παπανδρέου, όπου όλοι άφησαν ένα τριαντάφυλλο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου στον χαιρετισμό που απηύθυνε επεσήμανε πως «έχουν περάσει 24 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα και οι συγκλονιστικές ανατροπές που έφερε η πανδημία έδειξαν ποσό επίκαιρες είναι οι σκέψεις και οι ιδέες του.

Πίστευε στη σημασία ενός ισχυρού συστήματος υγείας, στην ανάγκη ενός κράτους πρόνοιας για να έχουν όλοι οι πολίτες, χωρίς εξαιρέσεις, πρόσβαση σε ποιοτική και αξιοπρεπή περίθαλψη, παιδεία, εργασία. Ένιωθε τη σημασία της διεθνούς αλληλεγγύης και συνεργασίας, σε μια εποχή όπου δεν υπήρχε στο λεξιλόγιο μας η λέξη παγκοσμιοποίηση».

Ακόμη, ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε το σύνθημα με το οποίο ταυτίστηκε το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, αυτό της αλλαγής επισημαίνοντας πως «ο μόνος δρόμος δεν είναι άλλος από την οριστική, σε βάθος ΑΛΛΑΓΗ της χώρας, με δημοκρατικές, προοδευτικές αλλαγές, που διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον και προσφέρουν ελπίδα, προοπτική και εντέλει, αξιοπρέπεια σε όλους.

Αλλαγές βαθιές, που κατοχυρώνουν δικαιώματα με ισονομία και εμπεδώνουν αίσθημα εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτείας και πολιτών και σφυρηλατούν την ενότητα στη χώρα αντί των άγονων και αδιέξοδων αντιπαραθέσεων».

Ακόμη, αναφερόμενος στην Αχαΐα τόνισε πως «με την παρουσία μας στο Καλέντζι επαναβεβαιώνουμε την πίστη μας σε έναν ακόμη ωραίο στόχο: Να ξανακάνουμε την Αχαΐα, τον τόπο των προοδευτικών αγώνων, προπύργιο της Δημοκρατίας, οχυρό της Προοδευτικής Παράταξης. Δύσκολο έργο, αλλά πρέπει να το φέρουμε σε πέρας.

Σε ό,τι με αφορά, έχω αφιερωθεί σε αυτόν το στόχο και με αποφασιστικότητα, παρά τα όποια εμπόδια, είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν υπάρχει καλύτερος τόπος, από το Καλέντζι, για να διαμηνύσουμε σε όλους αυτήν μας την αποφασιστικότητα.  Αλλά δεν υπάρχει και καλύτερος τόπος, από εδώ, μπροστά στον Ανδρέα, 24 χρόνια από το θάνατό του, για να βρεθούμε μαζί και να διαμηνύσουμε προς όλους ότι, η Παράταξή μας, σε πείσμα των επικριτών της και των πολιτικών της αντιπάλων, έχει να επιτελέσει αυτόν τον ιστορικό ρόλο, της ΑΛΛΑΓΗΣ.

Τη δημιουργία μιας Ελλάδας δημοκρατικής, προοδευτικής, σύγχρονης, με θεσμούς που να λειτουργούν δημοκρατικά, με ισονομία, διαφάνεια, αξιοκρατία, και λογοδοσία, που να εμπεδώνουν κράτος δικαίου και κοινωνική δικαιοσύνη» και τόνισε πως αυτό τον ρόλο  δεν μπορούν να τον διαδραματίσουν ούτε η Ν.Δ., ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ.