Τοπικά

Η Παράταξη Νικολάου που παρέδωσε τον δήμο ένα απέραντο σκουπιδότοπο δεν πρέπει να μιλάει

Εικόνες ντροπής με το Δήμο Δυτικής Αχαΐας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ 2015
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Αναλυτικά τι αναφέρει ο Τάκης Κουνάβης

Μιλάει για καθαριότητα η παράταξη των 40 και άνω συμβασιούχων εργαζομένων στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας όπου τους είχε διαθέσει αποκλειστικά στο γραφείο του δημάρχου το περσινό καλοκαίρι για εκτέλεση ρουσφετιών σε ψηφοφόρους της ,ενώ θα έπρεπε να απασχολούνται στις υπηρεσίες του δήμου. Η παράταξη της αγοράς προβληματικού απορριμματοφόρου, που αγοράστηκε επί των ημερών της μεταχειρισμένο ,αλλά μονίμως χαλασμένο, μιλά για νοικοκύρεμα.

Έγιναν ευαίσθητοι οι κύριοι, τη στιγμή που επί των ημερών τους καμία ουσιαστική παρέμβαση καθαρισμού, δεν έγινε σε συνοικισμούς των ΡΟΜΑ .

Μιλούν για καθαριότητα, τη στιγμή που ο δήμος επιχειρεί με δικά του μέσα να συμμαζέψει τον απέραντο σκουπιδότοπο που παρέδωσαν. Βεβαίως, όντως διαθέτουν μοναδική όραση με πλευρικές ικανότητες (είχαν άλλες αγωνίες ,δηλαδή), όπως ομολογούν!

Η παράταξη που παρέδωσε μια ΔΕΥΑ με ταμειακό έλλειμμα άνω των 200.000 ευρώ, μιλά για διαχείριση του νερού!

Το πρόβλημα με τις τηλεδιασκέψεις δεν είναι πως δεν κατάφερε το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάσει με ευθύνη του Προέδρου, το πρόβλημα είναι πως η παράταξή αυτή δεν μπόρεσε ποτέ μέχρι σήμερα να απαντήσει ως προς την ετοιμότητά της για κάτι τέτοιο.

Για να γίνω πιο σαφής, με έγγραφο δικό μου (το οποίο επισυνάπτω), σχετικά με την διοργάνωση τηλεδιασκέψεων ζητούσα στις 6/4/2020, όσοι σύμβουλοι δεν έχουν ολοκληρώσει τις απαραίτητες ενέργειες, (σύνδεση σε συγκεκριμένη εφαρμογή),να το πράξουν , προκειμένου να μπορούμε να συγκαλούμε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη.Το είχαν ήδη πράξει τα μελή της παράταξης του Δημάρχου και μπορούν να το δουν όσοι αναζητήσουν τα προφίλ τους στη σχετική εφαρμογή, webex.

Δυστυχώς, για την παράταξη του κ.Νικολάου, αποδείχθηκε ότι τα έγγραφα που της αποστέλλονται ή δεν τα διαβάζουν κάποιοι ή δεν τα κατανοούν ή δεν έδωσαν οδηγίες στο σύνολο της δημοτικής τους ομάδας να το πράξουν. Όντως πολλοί έμαθαν να κάνουν τηλεδιασκέψεις, αλλά κάποιοι μάλλον, δεν μπορούν με τίποτα !

Έτσι πέρασαν τις ημέρες τους τον καιρό της καραντίνας, με τόσο μεγάλο αίσθημα ευθύνης!

Ότι και να πει κανείς για τις ικανότητες και τα “θαύματα” της προηγούμενης δημοτικής αρχής είναι λίγα, αφού το μετεκλογικό τους vertigo τους έχει οδηγήσει σε πολιτικό κώμα.
Όμως αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Η ζωή προχωράει, η κοινωνία δυστυχώς γι αυτούς, έχει πολλά άλυτα προβλήματα που δεν κατάφεραν να τα λύσουν και αυτά θα παλέψουμε να λύσουμε, με γνώμονα την αλήθεια, την διαφάνεια και τις ανάγκες των δημοτών.

Την Κυριακή ο Δήμος μας έχει απευθύνει κάλεσμα σε φορείς, αιρετούς και κατοίκους για την δράση που διοργανώνει σχετικά με τον καθαρισμό της παραλίας της πόλης, είναι μια ευκαιρία να κάνουν πράξη το σύνθημά τους: “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ είμαστε πιο αποτελεσματικοί” Οψόμεθα!!

Τι αναφέρει το Δελτίο Τύπου Νικολάου

Πρωτοκλασάτα στελέχη αλλά και απλοί ψηφοφόροι που τους υφαρπάξατε την ψήφο – πριν περίπου ένα χρόνο – με δήθεν οράματα και πράσινα άλογα, κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο με φωτογραφίες όσο με κείμενα καθώς και τοποθετήσεις που αποτυπώνουν την πραγματικότητα στον τομέα της καθαριότητας, ΠΡΙΝ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑΦΟΡΑ.

Βγάλτε τις παρωπίδες για να αποκτήσετε πλευρική όραση και να τα δείτε. Πιθανόν τότε να σταματήσετε να δημοσιεύετε όμορφες εκθέσεις ιδεών και καλές προθέσεις για το τι θα κάνετε στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας αφού έχετε διανύσει σχεδόν το ένα τέταρτο της θητείας σας. Ο οποίος τομέας καθαριότητας ενισχύθηκε με προσλήψεις εργαζομένων που άλλοι είχαν δρομολογήσει και εσείς τα βρήκατε έτοιμα.
Μιας και θίγεται την περίοδο του εγκλεισμού λόγο της πανδημίας ξεχνάτε ότι …. στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Δεν είχατε το σθένος να δείξετε τον στοιχειώδη σεβασμό ως θεσμικός παράγοντας και να καταθέσετε συμβολικά στο ταμείο που δημιουργήθηκε από την Πολιτεία, για τον κορονοιο, ένα ελάχιστο ποσό μόνο και μόνο για παραδειγματισμό. Παρά για επικοινωνιακούς λόγους εμφανιστήκατε στους καταυλισμούς των Ρομά να «κλαφτείτε σαν τον Βασιλάκη Καΐλα», ότι δήθεν τους συμπονάτε για την κατάσταση που βρίσκονται…… Η υποκρισία στο μεγαλείο της !!! Και όπως πάντα δίπλα σας – για να σας προσφέρει χαρτομάντιλο – ο «κοινωνικά ευαίσθητος», «ο πάλε ποτέ Αγανακτισμένος !!!!…..πλέον μεταλλαγμένος..) πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν κατάφερε – όταν όλη η χώρα έμαθε την τηλεδιάσκεψη – να πραγματοποιήσει ούτε μια διαδικτυακή σύσκεψη τόσο σε επίπεδο επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων αλλά και σε επίπεδο συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου.

Κλείνοντας, με το μείγμα πολιτικής που ακολουθείται, διχάζεται και φοβίζεται την κοινωνία στην διαχείριση του νερού και προσπαθείτε να επιβάλλεται στους προέδρους να κάνουν ενέργειες για τις οποίες ούτε τα μέσα έχουν ούτε και την αρμοδιότητα. Τα «καουμποϊλίκια» και τα «αυταρχικά μηνύματα» καθώς και οι διαταγές και τα φιρμάνια που χρησιμοποιείται παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Μην ζητάτε υπακοή από τους πρόεδρους, την συμμετοχή έχουμε ανάγκη.
Ο κανονισμός της υπηρεσίας ύδρευσης είναι σαφέστατος ….ιδού η Ρόδος……. εφαρμόστε τον