Αθλητισμός

Σέρμπος: “Υπάρχει πλάνο στα Αστέρια, μπορούσαμε για ψηλότερα στην Α2”

 
 
 
 
Ο πρώτος σκόρερ των Αστεριών Αχαϊας και 2ος στην φετινή σεζόν της Α2 ΕΣΚΑ-Η, που ολοκληρώθηκε άδοξα, ελέω της πανδημίας, μίλησε στο westcity.

Αναφέρθηκε στην παρθενική και ιστορική χρονιά της ομάδας στο εν λόγω πρωτάθλημα, τόνισε ότι ο σύλλογος έχει πλάνο και όραμα, ενώ έθιξε και έτερα ενδιαφέροντα ζητήματα.

Φέτος ήταν η πρώτη σεζόν στο ανδρικό τμήμα σε επίπεδο Α2 ΕΣΚΑ-Η. Θα δίνατε μάχη για την παραμονή, όπως φαινόταν μέχρι την διακοπή της πανδημίας. Ποια τα συναισθήματα για την φετινή εμπειρία;

«Όπως σε όλες τις ομάδες και τα σπορ αυτό που έγινε ήταν πρωτόγνωρο ακόμα και για εμένα που είμαι μικρός σε ηλικία. Μου φάνηκε κάπως που τέτοια εποχή βγήκαμε εκτός γηπέδων.

Η κατηγορία ήταν δύο ταχυτήτων, μιας και οι ΣΕΦΑ, Αγυιά και Νίκη είχα παίκτες που είχαν αγωνιστεί σε Εθνικά Πρωταθλήματα με μεγάλη εμπειρία. Στόχος μας ήταν από την αρχή η συγκομιδή εμπειριών, όπως γίνεται κάθε χρόνο στα Αστέρια και στο τέλος αξιολογούμε την πορεία μας.»

Εσύ και αρκετοί συμπαίκτες σου είστε παρέα από τα μικρά τμήματα και πανηγυρίσατε διαδοχικές ανόδους. Σπάνια το συναντάμε αυτό σε ένα σωματείο. Έτσι δεν είναι;

«Η αλήθεια είναι ότι στα Αστέρια υπάρχει πλάνο και όραμα από τους ανθρώπους της Ακαδημίας εδώ και χρόνια. Επειδή γνωρίζω καλά τους Χρήστο Σαράντη, Άγγελο και Θάνο Τσάμη και τον Δημήτρη Μπαρμπούνη θα σας πω ότι αυτό που βλέπετε φέτος στην ομάδα το σκέφτονταν εδώ και 7 χρόνια και να που υλοποιήθηκε.

Στην ομάδα είμαστε μαζί από τα αναπτυξιακά τμήματα, εγώ, ο Τσομάνι, ο Καμάτσος, ο Σώκος, ο Χουνάς, ο Κατσιδήμας, ο Καρκούλιας και ο Τόκας και μαζί με 4 προσθήκες, συν τους έμπειρους Κολλιόπουλο και Τζούδα, κατεβήκαμε φέτος στην Α2, μετά από 3 ανόδους στην ΕΣΚΑ-Η.»

Πώς κρίνεις το επίπεδο στο πρωτάθλημα. Από τον πρωτοπόρο ΣΕΦΑ, τις ομάδες στα πλέι-οφ, αλλά και όσες θα παλεύατε για την «σωτηρία». Ήταν δίκαια η κατάταξη μέχρι την διακοπή;

«Αν ήμασταν πιο συνεπείς και προσεκτικοί σε ορισμένα ματς θα είχαμε εικόνα μιας ομάδας, η οποία παλεύει για τα πλέι-οφ και όχι για παραμονή.

Αυτό έχει δικαιολογία σίγουρα και ακούει στο όνομα της «εμπειρίας», σε αντίθεση με ΣΕΦΑ, Νίκη και Αγυιά, που είχαν αθλητές που έχουν παίξει μέχρι Α1. Για εμένα λοιπόν θα μπορούσαμε να κυνηγήσουμε την 5άδα, αλλά οι ατυχίες, η απειρία και οι τραυματισμοί μας ανάγκασαν στο να διεκδικούμε την παραμονή.»

Ήσουν 2ος σκόρερ στο πρωτάθλημα και 1ος για τα Αστέρια. Ένα σχόλιο για την προσωπική σου απόδοση;

«Εγώ προσπαθώ να δίνω πάντα το 100% του εαυτού μου. Είμαι λάτρης του physical game και της δύναμης και αυτό προσπαθώ να βάλω στο παιχνίδι μου, χωρίς βέβαια να μην δουλεύω άλλα κομμάτια.

Οι πρωτιές έρχονται μαζί με τους συμπαίκτες μου, που είναι το «Α και Ω» και είναι ευλογία που είμαστε μαζί τόσα χρόνια. Φυσικά πολλά οφείλονται στους προπονητές Αγγελο και Θάνο Τσάμη, Δημήτρη Μπαρμπούνη, Φίλιππο Ροδόπουλο, Μιχάλη Δελάρτα και Αλέξανρο Λυκούδη, που μας βοηθούν σημαντικά. Όλα είναι αποτέλεσμα θέλησης, δουλειάς και ομαδικότητας.»