Τα Νέα της Αγοράς Τα νέα των Επιχειρήσεων

Χάρης Ανδρικόπουλος : Κίνηση σταθερή και επάρκεια

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Οσον αφορά στο αρνί και το κατσίκι, το σούβλισμα του αρνιού πέφτει από το 58% στο 13% και το ψήσιμο στον φούρνο ως εναλλακτική ανεβαίνει από το 34% στο 67%.

Αυτή η εξέλιξη σε συνδυασμό με τον μειωμένο αριθμό ατόμων στα οικογενειακά τραπέζια μεταφράζεται σε εκτιμήσεις για αγορές μικρότερων ποσοτήτων, αλλά και την επιλογή διαφορετικών «κοπών» για τα είδη κρέατος από τους καταναλωτές.

Συνολικά το μέσο τυπικό καλάθι στις αλυσίδες σούπερ-μάρκετ υπολογίζεται φέτος στα 53,66 ευρώ, παρουσιάζοντας μεταβολή της τάξης του -0,4% σε σχέση με το 2019 όταν ήταν 53,86 ευρώ.
Την εικόνα αυτή, επιβεβαίωσε στην «Π» ο Χάρης Ανδρικόπουλος, εκπρόσωπος της ομώνυμης αλυσίδας σούπερ-μάρκετ της Πάτρας. Η κίνηση καταναλωτών είναι σταθερή και η επάρκεια προϊόντων βρίσκεται στα συνήθη επίπεδα, ωστόσο, προέβλεψε ότι φέτος το Πάσχα, θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στις καταναλωτικές και διατροφικές συνήθειες, λόγω των περιορισμών για τον κορονοϊό.

Η πατρινή αλυσίδα ξεκίνησε από χθες τις παραλαβές αμνοεριφίων και η αγορά όπως είπε ο κ. Ανδρικόπουλος περιμένει την αντίδραση του καταναλωτικού κοινού από την Μ. Δευτέρα, με μια αίσθηση αβεβαιότητας.

Η γενική εκτίμηση είναι ότι, φέτος πολύς κόσμος θα αγοράσει κομμάτια αρνιού ή κατσικιού και όχι ολόκληρα, αφού υπάρχουν συγκεκριμένες απαγορεύσεις και περιορισμοί.
Ωστόσο, ο κ. Ανδρικόπουλος εκτιμά ότι φέτος θα πωληθούν περισσότερες ποσότητες άλλων κρεάτων, όπως χοιρινό και μοσχάρι. Με απλά λόγια, το πασχαλινό τραπέζι θα έχει μεγαλύτερη ποικιλία.

Οσον αφορά τις τιμές, φέτος αναμένεται να κινηθούν ελαφρώς χαμηλότερα από πέρυσι, ενώ κτηνοτρόφοι εκτιμούν ότι πολλά αρνιά θα μείνουν άσφαχτα.
Επίσης, ο κ. Ανδρικόπουλος επισήμανε ότι η τάση που επικρατεί φέτος στις κουζίνες, είναι η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική στο σπίτι. Πολλοί έχουν ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους και τον αφιερώνουν στην κουζίνα, προμηθευόμενοι τις πρώτες ύλες από το σούπερ-μάρκετ, είπε ο Χάρης Ανδρικόπουλος.

pelop.gr