Τοπικά

Γιατί η Πάτρα στάθηκε “τυχερή” στη μη εξάπλωση του κορωνοϊού

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Αρκετά “τυχερή” είναι η Πάτρα σε ότι έχει να κάνει με το θέμα της εξάπλωσης του κορωνοϊού, από τη στιγμή που είναι γνωστό ότι στην… περίφημη εκδρομή στους Αγίους Τόπους από την οποία προσβλήθηκαν αρκετά άτομα στην Ηλεία, θετικά ήταν εφτά από τα δέκα άτομα που προέρχονταν από την αχαϊκή πρωτεύουσα. 

Τα εφτά άτομα τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από συγκεκριμένη περιοχή της Πάτρας, προτού ανακαλύψουν ότι είναι θετικοί, λέγεται ότι είχαν έρθει σε επαφές με αρκετά ακόμη. Όμως όλες σχεδόν αυτές οι επαφές πήγαν και έκαναν το τεστ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Στον χάρτη των κρουσμάτων σε όλη την χώρα, ωστόσο, αριθμούνται 9 επιβεβαιωμένα στην Αχαΐα. Να σημειώσουμε ότι μεταξύ των κρουσμάτων στην Πάτρα πρέπει να υπολογιστούν και τα τρία άτομα που εργάζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου τα οποία είχαν έρθει σε επαφές με τους αρρώστους.

Γενικότερα, ο ακριβής αριθμός των κρουσμάτων στην Πάτρα και στο νομό από τη στιγμή που σταμάτησε η ιχνηλάτηση για όσους έχουν απλά και μόνο συμπτώματα ή είχαν έρθει σε επαφές με τα ήδη επιβεβαιωμένα, δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί, παρά μόνο κατά προσέγγιση.

Το δεδομένο είναι ένα: Στην Πάτρα υπήρξε περιορισμός της εξάπλωσης του ιού, παρόλο που  στο ΠΓΝΠ, τις πρώτες ημέρες τουλάχιστον, είχαν νοσηλευτεί τα περισσότερα κρούσματα σε όλη την χώρα, επιβεβαιωμένα και ύποπτα.