Τοπικά

Δεν θα γιορταστεί η Τσικνοπέμπτη στο Μαζαράκι λόγω πένθους

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Σε ανακοίνωσή του, το Τοπικό Συμβούλιο Κάτω Μαζαρακίου ενημερώνει τους συνδημότες ότι δεν θα γίνουν εκδηλώσεις την Τσικνοπέμπτη λόγω πένθους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει:

“Γίνεται γνωστό ότι η καθιερωμένη εορτή της «Τσικνοπέμπτης» στην Πλατεία του Χωριού μας δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της συμμετοχής της κοινότητάς μας στο πένθος για την πρόωρη και αδόκητη απώλεια ενός νέου και εκλεκτού συγχωριανού μας, του Αλέξανδρου Κυριαζόπουλου.

Σε μια εποχή ποικίλων περισπασμών και πολλαπλών υποχρεώσεων οφείλουμε ως πολίτες να επιδεικνύουμε βαθιά κατανόηση των διάφορων κοινωνικών προβλημάτων που αναφύονται στην καθημερινότητά μας ακόμα και αν αυτό μπορεί να αποτελέσει παράγοντα για την αναθεώρηση ορισμένων πάγιων πραγμάτων.

Αντιλαμβανόμενοι ωστόσο ότι η εορτή της «Τσικνοπέμπτης» – ως έκφραση της παράδοσής μας – αποτελεί θεσμό όχι μόνο για το χωριό μας αλλά και ευρύτερα, ανακοινώνουμε ότι μετά την παρέλευση ικανού χρονικού διαστήματος και πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία του Χωριού παρόμοια εκδήλωση, μεγαλύτερης εμβέλειας.

Εξάλλου αποτελεί βασική πεποίθησή μας ότι η διαφύλαξη και η ανάδειξη της τοπικής μας ιστορίας μέσα από εκδηλώσεις καλλιεργούν το πνεύμα του κοινοτισμού και συμβάλλουν στην καλλιέργεια του συλλογικού πνεύματος.

Το Τοπικό Συμβούλιο Κάτω Μαζαρακίου”.