Τοπικά

Φουντώνουν πάλι οι φήμες για την εγκατάσταση μεταναστών σε ξενοδοχείο της Δυτικής Αχαΐας

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Φουντώνουν και πάλι οι φήμες για την μεταφορά μεταναστών στην Αχαϊα, παρά το γεγονός ότι το ενδεχόμενο αυτό είχε διαψευστεί αρχικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες  έχει επέλθει συμφωνία με ιδιοκτήτη ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο παραλιακό μέτωπο της Δυτικής Αχαΐας  για τη φιλοξενία 300 μεταναστών, χωρίς ακόμη να έχει διευκρινιστεί ποια θα είναι η «ταυτότητα» τους, αλλά και το διάστημα που θα φιλοξενηθούν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι  υπάρχει και συνεννόηση με κατάστημα εστίασης της περιοχής για την καθημερινή τροφοδοσία, με 300, περίπου, μερίδων για τις ανάγκες των «φιλοξενουμένων».

Για το θέμα αυτό, τηρείται «σιγή ιχθύος», ενώ είναι  άγνωστο, πως θα «υποδεχτούν» τη συγκεκριμένη εξέλιξη οι τοπικές κοινωνίες.

ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ Λ.Σ. ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Mε κάθε τρόπο προσπαθούν πρόσφυγες και μετανάστες να ξεγελάσουν τους λιμενικούς στο λιμάνι της Πάτρας για να καταφέρουν να μπουν σε επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο με προορισμό την Ιταλία.

Σε ειδικές κρύπτες στα επικαθήμενα των φορτηγών, σε κενά ντεπόζιτα, ανάμεσα στα φορτία, πίσω και μέσα στην καμπίνα των οδηγών… Οι διακινητές ανακαλύπτουν διαρκώς κάθε απίθανο σημείο μέσα στα οχήματα για να κρύψουν εκεί τον μέγιστο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που έχουν ως σκοπό να ταξιδέψουν σε κάποια από τις χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής , Θεόδωρος Κλιάρης βρέθηκε στη Πάτρα και συναντήθηκε με στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου και του Οργανισμού Λιμένος Πατρών με βασικό θέμα συζήτησης το προσφυγικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κλιάρης ενημερώθηκε για τις μεθόδους που επιλέγουν οι μετανάστες και οι διακινητές τους για να εξέλθουν παράνομα από την Ελλάδα μέσω του λιμανιού της αχαϊκής πρωτεύουσας, με προορισμό κάποιο λιμάνι της Ιταλίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό «δόγμα» που ακολουθείται που είναι τα αυστηρά μέτρα και η μη χαλάρωσή τους ακόμα και τώρα που ο αριθμός των αλλοδαπών είναι μικρότερος.

Οι έλεγχοι διεξάγονται σε δυο φάσεις με μηχανήματα που «σαρώνουν» οχήματα, με καθρέφτες και με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Yπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας σε συνεργασία με προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας προχώρησαν σε εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, επτά εκ των οκτώ συλληφθέντων (όλοι απο το Αφγανιστάν) για την υπόθεση είχαν συγκροτήσει ομάδα με δραστηριότητα επί μακρό χρονικό διάστημα και με σκοπό το κέρδος, οργανώνοντας τη μεταφορά αλλοδαπών σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες που κατασκεύαζαν μέλη της εν λόγω ομάδας, εντός του φορτίου φορτηγών, τα οποία επρόκειτο να ταξιδέψουν μέσω του λιμένα Πατρών προς λιμένες Ιταλίας.