Τοπικά

Νέα “βόμβα” με το Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα Μερκούρη”

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Μια ακόμη “βόμβα” είναι έτοιμη να… σκάσει στα χέρια της δημοτικής Αρχής Δυτικής Αχαΐας.

Πρόκειται για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Πολιτιστικού Κέντρου “Μελίνα Μερκούρη”, το οποίο αν και η πλειονότητα των δημοτών θεωρεί ότι ανήκει στο Δήμο, το κτίριο είναι ιδιοκτησίας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Άγιος Ανδρέας”.

Αυτό όμως που προκαλεί έντονη ανησυχία δεν είναι η ιδιοκτησία του κτιρίου, αλλά η καταβολή των ενοικίων η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Με εξαίρεση μία μικρή περίοδο κατά την οποία είχε συμφωνηθεί να μειωθεί στο ελάχιστο το ενοίκιο, αφού ο Δήμος ανέλαβε την ανακατασκευή και ανακαίνιση του κτιρίου μέσω προγράμματος LEADER , δεν έχουν καταβληθεί στο Νοσοκομείο ενοίκια πολλών ετών, τα οποία έχουν συσσωρευτεί και η οφειλή πλέον είναι μεγάλη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πρόσφατα επισκέφθηκε το Δημαρχείο Δυτικής Αχαΐας ο νέος Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Ηλίας Θεοδωρόπουλος και συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα επισταμένα, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες για την τακτοποίηση της οφειλής, αλλά και το τι θα γίνει με νέο μίσθωμα. Πέραν του Πολιτιστικό Κέντρου , στο κτήριο στεγάζεται και η Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα ακόμη χρέος του Δήμου που θα πρέπει να τακτοποιηθεί πριν είναι αργά…