Τοπικά

Σήμερα η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Νίκο Τεμπονέρα στην Πάτρα

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στο μνημείο Τεμπονέρα, έξω από το σχολικό συγκρότημα της Βουδ θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση μνήμης  για τον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα, 29 χρόνια μετά τη δολοφονία του.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, ενώ συμμετέχουν όπως κάθε χρόνο, εκπρόσωποι πολιτικών κι άλλων φορέων. Στη συγκέντρωση, όπως ανακοίνωσε, θα συμμετέχει και η Δημοτική Αρχή, την οποία θα εκπροσωπήσει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Τάκης Πετρόπουλος.

Η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων πως «σήμερα η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει τα πιο αντιδραστικά μέτρα σε βάρος της εκπαίδευσης και της κοινωνίας, όπως είναι η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, η συνέχιση της πολιτικής λιτότητας και υποβάθμισης της υγείας, παιδείας, κοινωνικών παροχών μέσα και από τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2020, η ιδιωτικοποίηση πλευρών της εκπαίδευσης σε σχολεία και ΑΕΙ, αλλά και της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Ξέρουμε ότι όλα αυτά σηματοδοτούν και προετοιμάζουν βαθύτερες αλλαγές που έχουν σχεδιάσει τα επιτελεία των ελίτ. Ξέρουμε ότι θέλουν να κτίσουν ένα πιο βαθύτερο και στέρεο νεοφιλελευθερισμό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αναφέροντας πως «ούτε μία στιγμή δεν ξεχάσαμε την θυσία του Νίκου για να μην περάσει το νεοφιλελεύθερο σχέδιο της τότε κυβέρνησης Κων/νου Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση μεταξύ άλλων και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ούτε μια στιγμή δεν ξεχάσαμε τους αγώνες του για την Δημοκρατία, την Αριστερά και τη Νεολαία.

Ειδικά σήμερα που η διακυβέρνηση της χώρας βρίσκεται στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη και μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης δεξιάς που κατήργησε το άσυλο στα πανεπιστήμια και έστειλε τις δυνάμεις καταστολής μέσα σε αυτά, που κατήργησε θεσμοθετημένες πανεπιστημιακές σχολές, που εισβάλλει στα σπίτια των πολιτών και ξεγυμνώνει νέους και νέες στους δρόμους. Η  κυβέρνηση του Μητσοτάκη πολιτεύεται με αιχμή του δόρατος το δόγμα «Νόμος και Τάξη» αδιαφορώντας για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα θυμίζοντας άλλες σκοτεινές εποχές.

Ειδικά σήμερα που η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής εισηγείται την αθώωση της εγκληματικής οργάνωσης κλείνοντας τα μάτια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σε όλη την προηγούμενη εγκληματική της δράση.

Ειδικά σήμερα ο Νίκος Τεμπονέρας παραμένει ζωντανός. Στις καρδιές μας, στους αγώνες μας, στην Ιστορία μας».