Τοπικά

Το μεγάλο δίλημμα της β’ ανάπλασης της Κάτω Αχαΐας, τα “εμπόδια” και τα “κρυφά” σημεία

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Τα μειονεκτήματα της μελέτης για την ανάπλαση της β’ φάσης του κέντρου της Κάτω Αχαΐας, η οποία δυστυχώς ΔΕΝ τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, αναδείχτηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας, όπου συζητείται το θέμα.

Εκτός των μειονεκτημάτων όμως προέκυψε ακόμη ένα αρνητικό σημείο, για το οποίο δεν υπήρξε ουδέποτε ενημέρωση από την προηγούμενη δημοτική Αρχή και που “μπλοκάρει” την άμεση δημοπράτηση του έργου. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, Σπύρος Μυλωνάς έχει αποφασιστεί εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου η ιδία συμμετοχή του Δήμου με ποσό που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ, δηλαδή, ο προϋπολογισμός του μισού και παραπάνω και πλέον Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2020.

“Το θέμα είναι υπεράνω παρατάξεων. Είναι ένα μεγάλο δίλημμα που πρέπει να προσεγγίσουμε με ιδιαίτερη προσοχή και δεδομένη την απάντηση της Περιφέρειας ότι είναι απαγορευτική στην παρούσα φάση η οποιαδήποτε τροποποίηση της μελέτης. Θεωρούμε ότι αφενός μειώνονται δραστικά οι θέσεις στάθμευσης κι αφετέρου θα προκληθούν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στην πόλη”, τόνισε ο κ. Μυλωνάς.