Τοπικά

Σήμερα ο αποκλεισμός της Πατρών- Πύργου στη ΒΙ.ΠΕ.- Στο Υπουργείο το μεσημέρι ο Ν. Φαρμάκης

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Σήμερα στις 11 το πρωϊ στον κόμβο της Βιομηχανικής Περιοχής, θα γίνει αποκλεισμός με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής της Πάτρας.

«Τέρμα στα λόγια και στις υποσχέσεις. Είναι η ώρα του αγώνα.

Τώρα έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου χωρίς διόδια. Νότια Χάραξη για την προστασία των οικισμών και του περιβάλλοντός τους», αναφέρει-μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Εξ άλλου σήμερα έχει προγραμματιστεί  σύσκεψη στην Αθήνα, μεταξύ του Υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή και του Περιφερειάρχη, Ν. Φαρμάκη (ο οποίος θα συνοδεύεται από την Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου και τους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων), για το θέμα της Πατρών- Πύργου. Ενδεχομένως μάλιστα ο κ. Καραμανλής να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμφωνία με τις εταιρείες που διαχειρίζονται τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Κορίνθου, ενώ παράλληλα έχει διασφαλίσει και τη χρηματοδότηση του έργου για την περίοδο μετά το 2023, εφόσον κάτι τέτοιο απαιτηθεί. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις που γίνονται από το Υπουργείο είναι ότι εφόσον ευοδωθεί η συγκεκριμένη λύση, είναι πιθανό να μην χρειαστεί καν η συγκεκριμένη παράταση.

Από την δική τους πλευρά, βέβαια, Περιφερειάρχης και επικεφαλής παρατάξεων, παραμένουν επιφυλακτικοί και περιμένουν να ακούσουν από το στόμα του ίδιου του υπουργού τα επόμενα «βήματα», σημειώνοντας από την πλευρά τους ότι μετά από τόσα χρόνια, είναι λογικό να έχει εξαντληθεί η υπομονή της τοπικής κοινωνίας και κατά συνέπεια, το έργο πρέπει να αποκτήσει το συντομότερο «σάρκα και οστά».

Σημειώνεται πως το σημερινό ραντεβού έχει καθοριστεί για τις 4.30 το απόγευμα.