Τοπικά

Κάτω Αχαΐα: Ξεκινάει καμπάνια για το νερό

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Προ των πυλών βρίσκονται τα έκτακτα μέτρα, τα οποία θα θέσει σε εφαρμογή ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, σε μία ύστατη προσπάθεια να διασώσει τη ΔΕΥΑΔ που «πνίγεται» στα χρέη από τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» η δημοτική αρχή του Σπύρου Μυλωνά, αποφασισμένη να μην χαριστεί σε κανέναν καταναλωτή, περιμένει να δει τι πληρωμές τρεχόντων λογαριασμών θα έχει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου και μετά βάζει μπροστά το καλά μελετημένο σχέδιό της.

ΑΡΧΗ
Περί τα τέλη του μήνα με αρχές Φεβρουαρίου, θα γίνουν σχετικές ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Κάτω Αχαΐα, Λουσικά, Λάππα και Σαγέικα ώστε να μάθει ο κόσμος τι πρέπει να κάνει, ενώ παράλληλα θα γίνει εκστρατεία στα ΜΜΕ για τη αλλαγή των δεδομένων της οικονομική της τακτικής.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Οι διακανονισμοί των απλήρωτων λογαριασμών, για αύξησης της εισπραξιμότητας, θα περιλαμβάνουν ελάχιστη δόση των 20 ευρώ, προκαταβολή 10% και από 18 μέχρι 42 δόσεις, αφού πρώτα σταλούν οι λογαριασμοί σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Άμεσα μέτρα θα εφαρμοσθούν απαρέγκλιτα προς όλους χωρίς διακρίσεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταρχήν θα υπάρξει επικοινωνία (τηλεφωνική, επιστολές) με τους πελάτες με τις υψηλότερες ληξιπρόθεσμες οφειλές για άμεση εξόφληση ή διακανονισμό της οφειλής τους και μετά προς πελάτες με χαμηλότερα ληξιπρόθεσμα με ηλεκτρονική παρακολούθηση της συμπεριφοράς τους.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διακοπές θα γίνουν σε περιπτώσεις μη εξόφλησης, μη διακανονισμού ή μη τήρησής του. Η διακοπή της παροχής ύδρευσης θα εφαρμοστεί σε πελάτες που δεν ανταποκρίνονται, ξεκινώντας από τα υψηλότερα ποσά και με σεβασμό στις περιπτώσεις οικογενειών με αντικειμενικά προβλήματα, υγείας, ανεργίας, χαμηλών εισοδημάτων κλπ.

ΜΕΤΡΗΣΗ

Η καταμέτρηση νερού θα γίνεται παράλληλα με αναξιόπιστο και αναποτελεσματικό τρόπο. Ενα από τα μεγάλα προβλήματα είναι ακόμα το ότι δεν εκδίδονται τακτικά με παγιωμένη αντίληψη ανύπαρκτης αντίδρασης από πλευράς ΔΕΥΑΔ στις περιπτώσεις μη εξόφλησης.
Στους στόχους της δημοτικής αρχής Μυλωνά για το 2020 είναι:
> Η ανεμπόδιστη υδροδότηση της Κάτω Αχαΐας και όλων των Κοινοτήτων, με επίλυση των προβλημάτων που έχουν συχνά εμφανιστεί και αποτέλεσμα τις πολύωρες ή και πολυήμερες διακοπές νερού.
> Ο έλεγχος ποιότητας του πόσιμου νερού και η αντικατάσταση δικτύων και λαμπτήρων για μείωση του κόστους προς τη ΔΕΗ.
Ευελπιστάται ότι θα βελτιωθεί η τραγική οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΔ, που σήμερα παρουσιάζει εικόνα της πλήρους κατάρρευσης, με οφειλές προς τρίτους 2, 3 εκατ. ευρώ (ΔΕΗ:1 εκατ. – Προμηθευτές και Εργολάβους 1.3 εκατ. – Οφειλές πελατών 2,7 εκατ.) Η εισπραξιμότητα σήμερα κυμαίνεται στο 15 % περίπου, δηλαδή μόνο αυτό εξοφλεί τους λογαριασμούς.

pelop.gr