Ελλάδα

Η Ελλάδα αποκτά την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο Δημοκρατίας- Σήμερα η ψηφοφορία στη Βουλή

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, σήμερα στις 10:30, θα αρχίσει να γράφεται μια νέα σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας, που για πρώτη φορά αποκτά γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι το έβδομο πρόσωπο που θα αναλάβει αυτά τα καθήκοντα κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να πάρει 265 ψήφους, εφόσον την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας θα στηρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από το κυβερνών κόμμα θα απουσιάζει ο Αντώνης Σαμαράς, σε προγραμματισμένο ταξίδι στην Αμερική, οπότε θα αρκεστεί να στείλει σχετική επιστολή στη Βουλή όπου θα αναφέρει πως εάν ήταν παρών θα ψήφιζε την υποψήφια πρόεδρο. Τ

ο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα της ανακοινώσει ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας μαζί με τους αντιπροέδρους της Βουλής.

Όλοι θα μεταβούν στο γραφείο της Σακελλαροπούλου, στο ΣτΕ προκειμένου να της ανακοινώσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Η θητεία της θα αρχίσει επίσημα στις 14 Μαρτίου, μια μέρα μετά τη λήξη της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου στην προεδρία της δημοκρατίας, σε ειδική λαμπρή τελετή στην Ολομέλεια.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία της η διακεκριμένη νομικός θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο προκειμένου να γίνει σε ειδική τελετή η παράδοση-παραλαβή με τον απερχόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Οι προηγούμενοι πρόεδροι της Ελλάδας ήταν οι Μιχαήλ Στασινόπουλος, Κωνσταντίνος Τσάτσος, Κωνσταντίνος Καραμανλής (δύο θητείες), ο Χρήστος Σαρτζετάκης, ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος (δύο θητείες) και ο Κάρολος Παπούλιας (δύο θητείες).