Τοπικά

Έτοιμη η μελέτη για τη διάβρωση των ακτών στη Δυτική Αχαΐα- Αναμένονται σύντομα παρεμβάσεις

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Ετοιμη είναι η μελέτη για τη διάβρωση των ακτών στη Δυτική Αχαΐα και κυρίως, στην περιοχή των Αλισσών, ενώ σύντομα αναμένονται παρεμβάσεις, καθώς θα υπάρξει σύμφωνα με πληροφορίες θετική εξέλιξη όσον αφορά στη χρηματοδότηση.

Η διάβρωση των ακτών αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τις ακτες της Δυτικής Αχαΐας, οι οποίες σε πολλά σημεία έχουν “εξαφανιστεί” από τη θάλασσα.

Όπως δείχνουν τα πράγματα θα υπάρξει εξοικονόμηση πόρων για να γίνουν παρεμβάσεις σε  αρκετά σημεία που έχουν υποστεί ζημιές από την διάβρωση  με την μελέτη Ρογκαν.

Η μελέτη για τους Αλισσούς προβλέπει σημαντικές παρεμβάσεις με έμφαση στην παραλία Κάτω Αλισσού.

Συγκεκριμένα, αριστερά του ποταμού και δεξιά θα υπάρξει προβολή από πέτρες και μετά την πλατεία θα τοποθετηθούν εξι “μπαστούνια” κυματοθραύστες 80 μέτρων το καθένα και ύψους 0.50 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

“Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που φαίνεται ότι θα ξεκινήσει. Ένα έργο το οποίο διεκδικεί η περιοχή μας εδώ και χρόνια. Είναι ενδεικτικά τα δεκάδες έγγραφα που έστειλε ο Σύλλογός μας στους αρμόδιους φορείς μέσα στην τελευταία δεκαετία, ζητώντας παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης, το οποίο προκάλεσε μεγάλες και σοβαρές ζημιές στην παραλία μας”, τόνισε ο πρόεδρος του Συλλογου Αλισσαίων “Πείρος”, Δημήτρης Μπαρμπούνης.