Τοπικά

Το “Αυτοδιοικητικό Κίνημα” με επικεφαλής τον Θ. Παπαδόπουλο κέρδισε τις εκλογές στην ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδος

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, Θανάση Παπαδόπουλο αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδος, οι οποίες διεξήχθησαν χθες στην «Αγορά Αργύρη» στην Πάτρα.

Το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» υπερίσχυσε με λίγες ψήφους διαφορά από τη «Νέα Εποχή» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θέρμου, Σπύρο Κωνσταντάρα.

Συνολικά προσήλθαν και ψήφισαν 119 αντιπρόσωποι απ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα, και έλαβαν:

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ: 54 ψήφους

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: 45 ψήφους

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (με επικεφαλής τον Κ. Πελετίδη): 17 ψήφους

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΟΥΧΑΣ: 3 ψήφους.

Σύμφωνα με την αρχική καταμέτρηση, οι 21 έδρες στο νέο Δ.Σ. διανέμονται ως εξής: 10 για το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», 8 για τη «Νέα Εποχή» και 3 για τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σε κάθε περίπτωση και επειδή με το νέο προεδρικό διάταγμα στο 21μελές Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος θα εκλέγονταν 13 Δήμαρχοι, όμως οι υποψήφιοι ήταν 10 αυτομάτως θα συμμετέχουν όλοι στο νέο συμβούλιο. Αυτοί είναι: Γιώργος Αποστολάκης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Ιωάννης Λέντζας, Διονύσης Μπαλιούκος, Θεόδωρος Μπαρής και Θεόδωρος Παπαδόπουλος από το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», Σπύρος Κωνσταντάρας, Κώστας Λύρος και Ιωάννης Τριανταφυλλάκης από τη «Νέα Εποχή» και Κώστας Πελετίδης.

Η καταμέτρηση των ψήφων και για τα υπόλοιπα 11 μέλη του νέου Δ.Σ. (δημοτικούς συμβούλους συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ, όπως επίσης και για τους αντιπροσώπους στην ΚΕΔΕ και το νέο Εποπτικό Συμβούλιο.

ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Τη δέσμευση πως θα συνεργαστούν μετεκλογικά για τα μεγάλα και μικρά προβλήματα των Δήμων της Δυτικής Ελλάδος ανέλαβαν τόσο ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θ. Παπαδόπουλος, όσο και ο Δήμαρχος Θέρμου, Σπ. Κωνσταντάρας, ενώ από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης που επίσης διεκδίκησε την προεδρία της ΠΕΔ άσκησε κριτικά διαχρονικά στις κυβερνήσεις για την άσχημη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ΟΤΑ.

Στη συνέλευση της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος απηύθυνε χαιρετισμό ο απερχόμενος πρόεδρος, Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος αφού έκανε μία σύντομη αναφορά στα σημαντικότερα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης που όπως είπε, είναι κυρίως, θεσμικά ευχήθηκε το νέο Δ.Σ. του οργάνου να είναι αποτελεσματικότερο και να στηρίξει εμπράκτως τους Δήμους.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι υποψήφιοι, ανακοινώνοντας τους βασικούς άξονες των προτεραιοτήτων τους.