Τοπικά

«Μαύρη τρύπα» 186.000 ευρώ στη ΔΕΥΑ Δυτικής Αχαϊας- Kρίσιμη συνεδρίαση σήμερα

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Κρίσιμη αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας (ΔΕΥΑΔ).

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα “ΓΝΩΜΗ” “πρόκειται για την οικονομική τρύπα ύψους 186.300 ευρώ που έχει εντοπιστεί στο ταμείο της Επιχείρησης σύμφωνα με τον έλεγχο που προέκυψε κατά την παραλαβή της ΔΕΥΑΔ από την παρούσα διοίκησή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστεί η ανάθεση ελέγχου σε ορκωτούς λογιστές, ώστε να υπάρξει επιβεβαίωση του προβλήματος από ανεξάρτητο ελεγκτή, ενώ το αμέσως επόμενο βήμα θα είναι η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς με όλα τα σχετικά στοιχεία, προκειμένου να επιληφθεί του θέματος η Δικαιοσύνη.

Αυτό το οικονομικό άνοιγμα, εφόσον επιβεβαιωθεί και από τους ορκωτούς λογιστές, θα βαρύνει τις προηγούμενες διοικήσεις, ενώ είναι άγνωστο πόσο πίσω πηγαίνει αυτή η υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, κι αυτό αναμένεται να διατυπωθεί ρητά στη σημερινή συνεδρίαση, η παρούσα διοίκηση της ΔΕΥΑΔ δεν προτίθεται να επιτρέψει μομφές εις βάρος της για κουκούλωμα της υπόθεσης, ενώ παράλληλα θα αποφύγει την εμπλοκή της σε απόδοση κατηγοριών κατά προσώπων.

«Τις κατηγορίες και τις ευθύνες τις αποδίδει η Δικαιοσύνη και όχι εμείς» ήταν το σχόλιο κύκλων της δημοτικής αρχής, γεγονός που υποδηλώνει την τακτική που θα ακολουθηθεί.

Η υπόθεση θα τεθεί υπ’ όψιν της Δικαιοσύνης ως μόνης αρμόδιας για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση η υπόθεση αγγίζει την προηγούμενη διοίκησης της ΔΕΥΑΔ αλλά και την προηγούμενη δημοτική αρχή που επί του παρόντος κρατάνε στάση αναμονής”.