Τοπικά

Δυτική Αχαΐα – “Άφαντα” από το 2015 τα μηχανήματα μετάδοσης του Δημοτικού Συμβουλίου

μηχανήματα
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ακόμη ένα περιστατικό κακοδιαχείρισης από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή έρχεται στην επιφάνεια.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Κουνάβη, τα μηχανήματα που είχαν αγοραστεί για τις ζωντανές μεταδόσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας και έχουν πληρωθεί με τα χρήματα των δημοτών παραμένουν “άφαντα” και αναζητούνται. Να θυμίσουμε ότι η Δημοτική Αρχή Νικολάου παρά τα συνεχή πυρά που δεχόταν από τις παρατάξεις τις αντιπολίτευσης για τη ΜΗ ζωντανή μετάδοση των δημοτικών Συμβουλίων , είχε προτιμήσει να κρατήσει στο “σκοτάδι” τους δημότες της Δυτικής Αχαΐας.

Αναλυτικά αναφέρει ο κ. Κουνάβης : 

Η υποχρέωση να μεταδίδονται ζωντανά από το διαδίκτυο,τα δημοτικά συμβούλια στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας υλοποιήθηκε αμέσως με την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου. Αυτό είναι υποχρέωση μιας δημοτικής αρχής που σέβεται τους δημότες και το δικαίωμά τους στην ενημέρωση.

Πολλοί δημότες έχουν ήδη παρακολουθήσει τις μέχρι τώρα συνεδριάσεις και αυτό δείχνει το ενδιαφέρον που υπάρχει από τους πολίτες.

Ταυτόχρονα πολλά είναι και τα παράπονα για την κακή ποιότητα του ήχου και είναι δικαιολογημένα.Ο ήχος είναι κάκιστος.Η μικροφωνική εγκατάσταση είναι απαρχαιωμένη πολλών χρόνων και με πολλά προβλήματα.

Το δημοτικό συμβούλιο στις 11/11/2015 ΟΜΟΦΩΝΑ συμφώνησε για την αναγκαιότητα και κατά πλειοψηφία για τον τρόπο προμήθειας με την υπ αριθμ. απόφαση 252/2015 την προμήθεια νέου ηχητικού συστήματος (ΑΔΑ:ΩΜΚΦΩ9Ν-7Ω6) και το οποίο δεν υπάρχει παρ όλο που η πληρωμή του ύψους 3.732,40 euro έγινε στις 22/12/2016.

Το ηχητικό σύστημα ουδέποτε έχει εγκατασταθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου από τότε που έγινε η προμήθεια. Είμαι υποχρεωμένος να αναζητήσω τα απαραίτητα έγγραφα που συνοδεύουν το συγκεκριμένο ένταλμα πληρωμής (ΑΔΑ :6ΣΛΧΩ9Ν-ΝΡ0) και να αναζητήσω επίσης που βρίσκονται τα μέρη του ηχητικού συγκροτήματος που περιγράφονται στην ΑΔΑ: 7ΧΒΞΩ9Ν-ΝΡΛ ή το πιθανό πρωτόκολλο καταστροφής υλικού αν τυχόν έχουν καταστραφεί τα περιγραφόμενα υλικά.
Διαφορετικά άμεσα ο δήμος θα πρέπει να προχωρήσει σε προμήθεια νέου ηχητικού συστήματος για τις ανάγκες των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Επίσης στην αίθουσα των συνεδριάσεων στα Λουσικά όπου πρόκειται να μεταφερθούν οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, δεν υπάρχει η κονσόλα ήχου που ήταν εγκατεστημένη εκεί.

Τα παραπάνω περιουσιακά στοιχειά του δήμου οφείλω σε συνεννόηση με τις νομικές υπηρεσίες,να τα αναζητήσω ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Θέλω τέλος, να ζητήσω την κατανόηση των δημοτών για το πρόβλημα που υπάρχει και ελπίζω να το ξεπεράσουμε άμεσα.