Τοπικά

Ενωτική Πρωτοβουλία για την ΔΕΥΑΔ και τη μη μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων

Ενωτική , βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών , διακοπές ρεύματος στα αντλιοστάσια, Ενωτική Πρωτοβουλία Δυμαίων , μεταφορά λημμάτων στο βιολογικό της Κ. Αχαΐας
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ανακοίνωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δυμαίων για την ΔΕΥΑΔ και τη μη μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων

Επίσκεψη στο Λάππα Αχαΐας

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης μας στην Τοπική κοινότητα Μετοχίου, μετά από τις εντονότατες διαμαρτυρίες των κάτοικων του Λάππα, για τα τεραστία προβλήματα υδροδότησης του οικισμού, που επί δέκα και πλέον ήμερες δεν έχουν σχεδόν σταγόνα νερού.

Ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λευτέρη Ιωσηφίδη τόσο για το μείζον ζήτημα της έλλειψης νερού, αλλά και για την τραγική κατάσταση του αγροτικού δικτύου το οποίο έχει να συντηρηθεί εδώ και τρία περίπου χρόνια.

Έγινε επιτόπια επίσκεψη σε πάρα πολλά σημεία και διαπιστώθηκε ότι σε μια κατ’ εξοχή αγροτική περιοχή οι κάτοικοι είναι σε πολλά σημεία αποκλεισμένοι από τις ιδιοκτησίες τους, γιατί οι δρόμοι είναι αδιάβατοι, όταν μάλιστα η Δημοτική Ενότητα Λαρισου, εισπράττει ετησίως πάνω από 300.000 ευρώ από τα λατομεία Αράξου.

Αντί λοιπόν να ασχοληθεί η Δημοτική αρχή με τα πραγματικά προβλήματα των συνδημοτών μας, καταφέρεται εναντίον της αντιπολίτευσης κατηγορώντας την γιατί κάνει το αυτονόητο εκ του θεσμικού της ρόλου, δηλαδή έλεγχο της δημοτικής αρχής για τις όποιες παραλήψεις της, που οι ίδιοι οι δημότες μας ενημερώνουν και είμαστε υποχρεωμένοι να αναδεικνύουμε.

Ειλικρινά από πότε κύριοι της Δημοτικής Αρχής σε μια Δημοκρατική χώρα ο αντίλογος και μάλιστα όχι ο στείρος αλλά ο εποικοδομητικός είναι ενοχλητικός?? Γιατί πάντοτε πρέπει να αντιδράτε προπαγανδιστικά προσπαθώντας να φιμώσετε την φωνή της αντιπολίτευσης και να αλλοιώνετε ζητήματα τα όποια είναι αυταπόδεικτα για τους πολίτες??

Live basket την ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου !!!

Γιατί αφού είσαστε τόσο δημοκρατικοί τόσο προοδευτικοί τόσο ανοιχτόμυαλοι γιατί στον πραγματικό ναό της ενημέρωσης το Δ.Σ δεν μεταδίδετε ζωντανά τις συνεδριάσεις του όπως υποσχεθήκατε, ώστε να μας κρίνουν οι πολίτες όλους μας για τις θέσεις και απόψεις μας. Τι πραγματικά φοβάστε?? Αντιθέτως μάλιστα έκπληκτοι είδαμε από συμπολίτη μας να προβάλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον αρμόδιο για την ηλεκτρονική καταγραφή των πρακτικών, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να βλέπει μέσω Ίντερνετ αγώνα μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Σχετικά με την ΔΕΥΑΔ

Αγαπητοί συνάδελφοι της συμπολίτευσης για ποιο λόγο πραγματικά ενοχληθήκατε για την δημοσίευση της παράταξης μας για την λειτουργία της ΔΕΥΑ Δυμαίων και αναγκαστήκατε να βγάλετε ανακοίνωση, βασιζόμενη σε ψεύδη και συκοφαντίες αστήριχτες όπως συνήθως κάνετε?

Φυσικά δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να σχολιάσουμε την ανακοίνωση του νέου πρόεδρου της ΔΕΥΑΔ επειδή οι πολίτες των περισσοτέρων τοπικων κοινοτήτων βιώνουν σοβαρά προβλήματα στον τομέα της υδροδότησης και επίσης γνωρίζουν ότι απλά ο κ . Σκάγιας είναι ο ταχυδρόμος των δελτίων τύπου και όχι φυσικά αυτός που εχει δική του άποψη για τα τεκταινόμενα στην επιχείρηση.

Είναι η δεν είναι αληθές, ότι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης είναι χρεοκοπημένη και μη βιώσιμη, κάτι που αναγνώρισε σε δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικου Συμβουλίου, ο πρώην πρόεδρος της Επιχείρησης και νυν αντιδήμαρχος Βασίλης Γκοτσόπουλος, ο οποίος μαλιστα τονισε ότι η αρχική μελέτη που ο ίδιος εκπόνησε δεν βασίστηκε στα πραγματικό στοιχεία. Ναι η όχι??

Είναι η δεν είναι αληθές, ότι η Δ.Ε.Η έστειλε έγγραφο στην επιχείρηση και μας απειλεί με διακοπή πέντε αντλιοστασίων ύδρευσης τοπικων κοινοτήτων αν δεν ρυθμιστεί το χρέος προς την Δ.Ε.Η που αγγίζει περίπου το 1.000.000 ευρώ. Ναι η όχι??

Είναι η δεν είναι αληθές ότι στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο συμμετέχει ο επικεφαλής του συνδυασμού μας , ψηφίστηκε από την πλειοψηφία να μπει ως εγγυητής ο Δήμος και μαλιστα από τα τέλη φωτισμού και καθαριότητας που πληρώνουν οι δημοτες, γιατί η ΔΕΥΑΔ είναι αφερέγγυα και δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της. Ναι η όχι??

Είναι η δεν είναι αληθές, ότι υπαρχουν τοπικές κοινοτητες στις οποίες έχουν να εκδοθούν λογαριασμοί εδώ και τρία χρόνια. Ναι η όχι??

Είναι η δεν είναι αληθές, ότι στις ξενοδοχειακές μονάδες έχουν να εκδοθούν λογαριασμοί τα τελευταία πέντε χρονια, με αποτέλεσμα η Επιχείρηση να στερείται πόρων, που είναι αναγκαίοι για την επιβίωση της. Ναι η όχι??

Είναι η δεν είναι αληθές ότι ο λογαριασμός της Επιχείρησης εχει δεσμευτεί λόγω κατάσχεσης από δικαστική απόφαση εργολάβου με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πληρωμή εστω και των στοιχειωδών λειτουργικών δαπανών. Ναι η όχι??

Θα μπορούσατε αγαπητοί συνάδελφοι της πλειοψηφίας αντί να γράφετε όσοι γράφετε ανακοινώσεις για λογαριασμό του πρόεδρου της Επιχείρησης, κάνοντας το άσπρο μαύρο και να κατηγορείτε τους πρωην Δημάρχους, Κοινοτάρχες, τον Καποδίστρια και τον Κολοκοτρώνη, να σκύψτε πάνω στα πραγματικά προβλήματα να προσπαθήσετε να δώστε λύσεις και αφήστε την προπαγάνδα μέσω φωτογραφήσεων και δελτίων τύπου.

Αλώστε η ιστορία είναι αμείλικτη και πάντα γράφεται με βάση την διαδρομή του καθενός μας, μην ειστε τόσο πολύ αλαζονικοί, ούτε βιαστικοί, γιατί ορισμένοι εξ υμών, ούτε το ηθικό ανάστημα έχετε να μας κουνάτε το δάχτυλο, ούτε τα κοινωνικό εχέγγυα.

Εμείς η παράταξη του 50% των ψήφων, που μας εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μας για να τους εκπροσωπήσουμε, θα συνεχίσουμε να φέρνουμε στην επικαιρότητα μείζονα ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης,με την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που μας διακρίνει,όπως και θα συμφωνούμε όπως κάνουμε, όπου θεωρούμε, ότι η Δημοτική αρχη κινείται στην σωστή κατεύθυνση!!