Τοπικά

Αγ. Τσιγκρής: Να αποκατασταθούν οι ζημιές στο αεροδρόμιο του Αράξου

Γράφτηκε από westcity team
    

Με αφορμή τις ζημιές που προξένησε στις 28.08.2019 η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του πολιτικού αεροδρομίου του Αράξου, ο Αχαιός βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Στις 28.08.2019 ξέσπασε πυρκαγιά στο πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου η οποία προξένησε σοβαρές υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.
Συγκεκριμένα, καταστράφηκαν οι αεραγωγοί, οι ψευδοροφές, ο κλιματισμόςκαθώς και άλλες βασικές υποδομές του αεροδρομίου. Όπως είναι λογικό, η λειτουργία του αεροδρομίου ανεστάλη για ένα χρονικό διάστημα και το αεροδρόμιο επαναλειτούργησε στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Το αεροδρόμιο του Αράξου αποτελεί έναν σημαντικό πυρήνα ανάπτυξης και τουριστικής προσέλκυσης για ολόκληρη την περιοχή της Αχαΐας, φιλοξενεί στις δομές του πλήθος κόσμου σε ετήσια βάση και ταυτόχρονα δίνει ζωή σε πολλές τοπικές επιχειρήσεις, καταστήματα και ξενοδοχειακές μονάδες μέσω της εξυπηρέτησης των τουριστών και του επιβατικού κοινού.
Συνεπώς, είναι αυτονόητο ότι οι δομές του πρέπει να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και να είναι εξασφαλισμένη η ασφάλεια μέσα στο αεροδρόμιο τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους υπόλοιπους χρήστες των δομών του.
Όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, οι υπηρεσίες και τα τεχνικά κλιμάκια οφείλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να καταγραφούν και να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες απαιτούμενες παρεμβάσεις για την οριστική επίλυση των προβλημάτων που προξένησε η πυρκαγιά…”.

/* ]]> */