Ελλάδα

Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ: Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Νέα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες, που σταδιακά θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας – συμπεριλαμβανομένης της Αττικής – και θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως τις βραδινές ώρες της Τρίτης.

Στο μεταξύ, δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Έκτακτο Δελτίο Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (20/2019) που ισχύει από σήμερα Δευτέρα 7 και μέχρι αύριο, Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019.

Οι βροχοπτώσεις κατά τόπους (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) θα είναι έντονες, ενώ σε αρκετές περιοχές της Δυτικής, της Ανατολικής και της Νότιας Ελλάδας θα έχουν σχετικά μεγάλη διάρκεια. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, σύμφωνα με το meteo.

Τη Δευτέρα βροχές θα εκδηλώνονται αρχικά στο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά στις Κυκλάδες και κατά τόπους στη Μακεδονία. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Δυτική Ελλάδα, στα ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα και στο Αιγαίο από τις Σποράδες και νοτιότερα, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί.

 

Στο Βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 6-7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα και το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί και στα νότια δυτικοί, 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.