Τοπικά

Συνεδριάζουν αύριο τα Δημοτικά Συμβούλια Πατρέων και Καλαβρύτων

Γράφτηκε από westcity team
       

Αύριο στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων με μοναδικό θέμα την εκλογή των μελών του προεδρείου του Σώματος και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης θα προτείνει για τη θέση του προέδρου τον πρώην αντιδήμαρχο, Πάνο Μελά, ενώ στις θέσεις του αντιπροέδρου και του γραμματέα θα εκλεγούν στελέχη της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας.

Ενόψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» Γρηγόρης Αλεξόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο πλαίσιο της καλής θέλησης που οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε προς όφελος της πόλης και της συνεργασίας που απαιτείται για την προώθηση των θεμάτων που αφορούν το παρόν και το μέλλον της, αλλά και αναγνωρίζοντας το δικαίωμα τόσο του δημάρχου, όσο και των επικεφαλής των αντιστοίχων παρατάξεων να επιλέγουν κατ’ αρχήν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις θέσεις ευθύνης στα αρμόδια όργανα του δήμου, με βάση τη δυνατότητα που τους παρέχει ο νόμος, δηλώνουμε ότι η παράταξη «Πρωτεύουσα ξανά!» θα υπερψηφίσει όλες τις προτάσεις, ανεξαρτήτως προσώπων, για τον πρόεδρο και τον γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και για τις Επιτροπές και τους Οργανισμούς.

Τα πρόσωπα που θα αναλάβουν αυτές τις θέσεις ευθύνης θα κριθούν για το έργο τους μετά από δύο χρόνια, όπως επίσης ορίζει ο νόμος, οπότε και θα κληθούμε να ξαναψηφίσουμε, με βάση πλέον τα πεπραγμένα τους».

Και στα Καλάβρυτα

Εξ άλλου, αύριο Κυριακή στις 12.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση και του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων για την εκλογή του προεδρείου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος θα προτείνει τον γιατρό, Θεόδωρο Νασιώτη.

/* ]]> */