Τοπικά

Άγγελος Καρατζάς – Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Για συντονισμένες προσπάθειες από κοινού , έκανε λόγο ο νέος Αντιδήμαρχος καθαριότητας Άγγελος Καρατζας, ενώ τόνισε πως η εικόνα της πόλης είναι ευθύνη όλων μας.

Αναλυτικά ανέφερε : 

Μία από τις προγραμματικές θέσεις της παράταξής μας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σπύρο Μυλωνά, ήταν η καθαριότητα και η βελτίωση της εικόνας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Η μεγάλη συζήτηση που θα μας μεταφέρει από τη θεωρία στη πράξη είναι να απαντηθεί το βασικό ερώτημα: “υπάρχει λύση σε αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα;”. Πράγματι, υπάρχουν τεράστια προβλήματα, τα οποία οδηγούν σε αναποτελεσματικότητα. Έχει μειωθεί δραματικά το προσωπικό που απασχολείται στο συγκεκριμένο τομέα.

Η πόλη μας σήμερα καθαρίζεται με ότι έχει μείνει από το φιλότιμο της μεγάλης πλειοψηφίας των εργατών, των οδηγών, των τεχνιτών… Αυτών που έχουν απομείνει. Με βασική αρχή ότι τα μεγάλα αποτελέσματα, αυτά που έρχονται από δύσκολες αποφάσεις, πρέπει να είναι επιλογές όλων μας, απαντώ ότι λύση υπάρχει! Δημοτική αρχή, εργαζόμενοι και κάτοικοι έχουμε την ευθύνη της επιτυχίας.

Ήρθε η ώρα να ενημερωθούμε για το τι μπορούμε και τι πρέπει να κάνουμε ως πολίτες. Πότε να βγάζουμε τα σκουπίδια, πως να λειτουργούμε όταν έχουμε ογκώδη, τι να κάνουμε τα μικροαπορρίμματα και που είναι καλύτερο να τα πετάξουμε, χωρίς να τα ξεφορτωθούμε στο οδόστρωμα, τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε με την ανακύκλωση;

Μπορούμε να ξανασχεδιάσουμε τη λειτουργία της υπηρεσίας. Γενικότερα να υπάρξει ένας νέος και στοχευμένος σχεδιασμός, ο οποίος με τη συνεργασία όλων θα υλοποιηθεί.

Για εμένα η καθαριότητα του Δήμου μας είναι ένα προσωπικό στοίχημα αλλά ταυτόχρονα και υπόθεση όλων μας!