Τοπικά

Ζήτησε νερό… του ζήτησαν πετρέλαιο

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με σοβαρότατο θέμα λειψυδρίας και τον κόσμο του χωριού να διψάει, κλείνει τη θητεία του ο πρόεδρος του Σανταμερίου Χρήστος Φωτόπουλος…

…που όμως στην αποδρομή του από το «τιμόνι» της τοπικής κοινότητας δεν παύει να νοιάζεται για το κοινό καλό και να διαμαρτύρεται εντόνως για την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό του, άνευ δικής του υπαιτιότητας.

Μία βλάβη στη δεξαμενή, δεν διορθώνεται από τη ΔΕΥΑ Δυμαίων, εδώ και 15 περίπου μέρες, με αιτιολογικό όχι το πρόβλημα αυτό – καθαυτό, αλλά την αδυναμία της δημοτικής υπηρεσίας να προμηθεύσει με πετρέλαιο το όχημα που πρέπει να μεταβεί εκεί από την Κάτω Αχαΐα, για να εκτελέσει τις απαραίτητες εργασίες.

Αυτό επικαλείται ο κ. Φωτόπουλος, μετά τις απανωτές οχλήσεις του στη ΔΕΥΑΔ κα τις άκαρπες συνομιλίες που είχε με τον επικεφαλής του συνεργείου. «Εχουμε τόσες μέρες χωρίς νερό. Ερχεται 2-3 ώρες και κόβεται. Ηρθαν το είδαν το πρόβλημα, αλλά έφυγαν γιατί δεν είχαν μαζί τους τα υλικά που έπρεπε. Πήρα και ξαναπήρα τηλέφωνο και με παρακάλεσαν να βάλω εγώ το πετρέλαιο» λέει στην «Π», απηυδισμένος από την εξέλιξη των πραγμάτων.
Αν και το πρόβλημα υδροδότησης χρονίζει στο Σανταμέρι, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω μη τροφοδότησής του με νερό από τη δεξαμενή που παίρνει ο κάμπος για πότισμα, τώρα το «αγκάθι» εστιάζεται στον αγωγό της δεξαμενής που διαθέτει η κοινότητα και ο οποίος έχει σπάσει εδώ και μία 4ετία και τώρα η διαρροή του είναι μεγάλη.

«Το χωριό πάει να με φάει. Αναγκάζομαι και πάω να βάζω νερό από την κεντρική δεξαμενή, αλλά σε 2 ώρες πάλι άδεια είναι η δική μας. Η υψομετρική διαφορά είναι τέτοια όμως που δεν βοηθά» εξηγεί ο κ. Φωτόπουλος.
Μέχρι και χθες αναμενόταν συνεργείο της ΔΕΥΑΔ για να σκάψει, με την ελπίδα να δώσει νερό στα σπίτια, τα οποία αυτή την περίοδο είναι τα πιο πολλά ανοιχτά.

«Ούτε να πλυθούν δεν μπορούν, επιστρέφοντας από μπάνιο στη θάλασσα. Αίσχος. Λυπάμαι που συνεργάστηκα με αυτούς τους ανθρώπους για δύο τετραετίες. Αλλά κάτι είδα και έφυγα» μονολογεί ο κοινοτάρχης.