Τοπικά

Συνάντηση Χρ. Νικολάου με τα στελέχη της παράταξής του εν όψει της νέας δημοτικής περιόδου

συνέντευξη του Δήμαρχου , ΔΕ Λαρισου Δυτικής Αχαΐας
Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Συνάντηση και συζήτηση εφ’ όλης της ύλης είχε ο απερχόμενος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου με τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους,  Προέδρους  και Τοπικούς  Συμβούλους των Κοινοτήτων της παράταξής του, «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών».

Ο κ. Νικολάου,  αφού καλωσόρισε όλα τα εκλεγμένα μέλη τόνισε : «Σε λίγες ημέρες παραδίδουμε την σκυτάλη της διοίκησης του δήμου  Δυτικής Αχαΐας σε καλύτερο βαθμό απ’ ότι την παραλάβαμε. Ενδεικτικά, επιτρέψτε μου ν’ αναφέρω ότι  παραλάβαμε ενοικιαζόμενα κτήρια με υπέρογκες οικονομικές υποχρεώσεις που στεγάζονταν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και παραδίδουμε δημόσιο  κτηριακό συγκρότημα.

Παραλάβαμε το δύσκολο έργο και την ευθύνη της υλοποίησης της κατασκευής ενός εργοστασίου μαμούθ επεξεργασίας  150.000 τόνων  απορριμμάτων  του νομού Αχαΐας και  παραδίδουμε  την υλοποίηση κατασκευής ενός εργοστασίου 55.000 τόνων που θα επεξεργάζεται το ένα τρίτο της παραγωγής του νομού.

Παραλάβαμε κλειστές δημόσιες υπηρεσίες και παραδίδουμε παράρτημα της Εφορίας που λειτουργεί στο ισόγειο του Δημαρχείου και  παράρτημα του Ι.Κ.Α που λειτουργεί στο χώρο του Κ.Ε.Π. της έδρας.  Ιδρύσαμε το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. και λειτουργεί με εκατοντάδες σπουδαστές από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.

Ενισχύσαμε την υπηρεσία καθαριότητας τόσο με νέα όσο και μεταχειρισμένα απορριμματοφόρα .

Ύστερα από ένα δύσκολο αγώνα διεκδίκησης και συνεχών  πιέσεων καταφέραμε να ιδρύσουμε τμήμα ασφάλειας στην Δυτική Αχαΐα. Μια τεράστια επιτυχία την στιγμή που στην υπόλοιπη Ελλάδα έκλειναν  αστυνομικές υπηρεσίες.

Συνεχίσαμε  και  επιταχύναμε   τον  τιτάνιο αγώνα που ξεκινήσαμε για την επέκταση του φράγματος του Πηνειού στην Δυτική Αχαΐα. Πρόκειται, όπως όλοι γνωρίζετε πολύ καλά, για ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας. Ένα έργο που θα δώσει ανάπτυξη και προοπτική στην Δυτική Αχαΐα.  Ένα  έργο που αποτελεί την κορωνίδα της Δυτικής Αχαΐας.

Επιπλέον αφήνουμε προίκα στην νέα Δημοτική Αρχή πλειάδα ενταγμένων έργων προς υλοποίηση, παιδικές χαρές, αστικές αναπλάσεις, αποθήκες Α.Σ.Ο., αθλητικές υποδομές κ.α. , για τα οποία  θα έχουμε την ευκαιρία  να τα συζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και τους δώδεκα νέους υπαλλήλους που προσλαμβάνονται σε λίγους μήνες και  θα στελεχώσουν τον Δήμο.

Βέβαια θα μου πείτε,  γιατί αφού έγιναν όλα αυτά γιατί δεν μας  δικαίωσε το αποτέλεσμα των εκλογών. Γιατί δυστυχώς δεν κάναμε όσα θα έπρεπε στην καθημερινότητα.

Η τόπος μας έχει ανάγκη από αντιπολίτευση  ουσίας και όχι από άστοχες  αντιπαραθέσεις, μίζερες θέσεις, κραυγές δήθεν αγανάκτησης και  καταστροφολογία.

Εμείς θα υπηρετήσουμε τον Λαό της Δυτικής Αχαΐας από τη  νέα θέση που μας τοποθέτησε με μοναδικό αντίπαλο μόνο τα προβλήματα του Τόπου μας. Θα σταθούμε αρωγοί και συμμέτοχοι σε ό,τι αναβαθμίζει τον τόπο μας και καλυτερεύει τις ζωές των συνδημοτών μας και με επιχειρήματα θα υπερασπιζόμαστε τις διαφωνίες μας πολιτικά και προγραμματικά  στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, καταθέτοντας τεκμηριωμένες  προτάσεις που θα συμβάλουν  στην επίλυση των  προβλημάτων.

Η προκοπή και η πρόοδος της Δυτικής Αχαΐας είναι  πάνω από πρόσωπα & ανούσιες παραταξιακές διαφωνίες. Αυτό υπηρετούσαμε, αυτό θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε στην νέα θητεία αλλά και στο απώτερο μέλλον”.