Τοπικά

Γ. Φεσσιάν : Ερωτήματα προς την απερχόμενη περιφερειακή αρχή σχετικά με τα Seatrack

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σχετικά με την αναφορά του ΠΑΣΠΑ ( Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών – Παράρτημα Αχαΐας) σχετικά με τη μη σωστή λειτουργία των Seatrack , για την πρόσβαση ΑμΕΑ στη θάλασσα , ο Γεράσιμος Φεσσιάν επισημαίνει τα εξής :

Η καταγγελία θα έπρεπε να κάνει αναφορά για τα μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί και συντηρούνται από εργολάβο τον οποίο πληρώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Άρα δεν μιλάμε για τα δυο μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί στα όρια του Δήμου Πατρέων με δωρεά της κατασκευάστριας εταιρεία ΤΟΒΕΑ ΕΠΕ που έχουν τοποθετηθεί στην πλαζ και στην παραλία του Αγίου Βασιλείου. Αυτά λειτουργούν αδιάκοπα και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Κατόπιν των παραπάνω, θέτω δημόσια τρία ερωτήματα προς την απερχόμενη περιφερειακή αρχή : 

  • Πρώτον, γιατί η περιφέρεια συνεχίζει να συνεργάζεται με τον ίδιο εργολάβο αφού επί οχτώ χρόνια τα μηχανήματα που τοποθετεί, είτε τα τοποθετεί με λάθος τρόπο ή δε λειτουργούν, αφού παρουσιάζουν πάντα προβλήματα;
  • Δεύτερο ερώτημα, γιατί η περιφέρεια τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει επιλέξει να συντηρεί με ετήσιο κόστος 25.000€, μία κατάσταση η οποία πλέον δεν είναι λειτουργική και δημιουργεί δυσαρεστημένους χρήστες;
  • Τρίτο ερώτημα, γιατί η περιφέρεια δεν έχει προχωρήσει στην αγορά νέων μηχανημάτων και στην ανάπτυξη ενός δικτύου ολοκληρωμένων παροχών για όλες τις περιφερειακές ενότητες, Αχαΐας Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας; Στις άλλες περιφερειακές ενότητες δεν υπάρχουν οι ίδιες ανάγκες;

Σας ενημερώνω ότι αυτή την κατάσταση την θεωρώ εμπαιγμό τόσο για τα ΑμεΑ της Περιφέρειας μας, όσο και για τις οικογένειες τους. Επίσης προσωπικά με προσβάλλει ως άνθρωπο, αφού υπήρξα ο Εμπνευστής αλλά και ο Εκκινητής αυτής της προσπάθειας, που παντού, σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, στην Κύπρο αλλά και στην Ιταλία μοιράζει χαμόγελα και διασκεδάζει χιλιάδες κόσμου.

Για όλους αυτούς τους λόγους ζήτω απαντήσεις από την απερχόμενη διοίκηση της ΠΔΕ. Σε κάθε περίπτωση ο νομικός Σύμβουλος μου έχει λάβει ρητή εντολή για να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου για αυτή την δυσάρεστη κατάσταση.

Η καταγγελία της ΠΑΣΠΑ ήταν η εξής : Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών- Παράρτημα Αχαΐας οφείλει να επισημάνει ότι για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τα μηχανήματα εμβάπτισης- απαγωγής λουομένων ΑμεΑ που έχουν εγκατασταθεί σε όλες τις παραλίες της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας παρουσιάζουν πολύ συχνά τεχνικά προβλήματα παρ’ όλες τις προσπάθειες των υπεύθυνων υπηρεσιών. Συνεπεία των ανωτέρω είναι η μη απρόσκοπτη χρήση των μηχανημάτων από τα άτομα με κινητικές αναπηρίες με αποτέλεσμα να αποκλείονται από την θάλασσα, να ταλαιπωρούνται και σε πολλές περιπτώσεις να τίθεται ζήτημα ψυχολογικής επιβάρυνσης και σωματικής ακεραιότητας. “Θεωρούμε ότι μοναδική λύση για την εξάλειψη των παραπάνω προβλημάτων είναι η αντικατάσταση των παλαιών μηχανημάτων με καινούργια ούτως ώστε τα άτομα με παραπληγία και κινητικές αναπηρίες επιτέλους να έχουν ασφαλή πρόσβαση στη θάλασσα”.