Τοπικά

Βάσια Σπανού – οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις…

…είναι τα κλειδιά που θα ξεκλειδώσουν τις εδώ και χρόνια ερμητικά κλεισμένες πόρτες που αφήνουν το δήμο μας στο σκοτάδι. Εκεί έξω λοιπόν κρύβεται ένα αύριο ευοίωνο, φωτεινό. Η μετάβαση αυτή δεν είπε κανείς ότι θα είναι εύκολη. Με πολλή δουλειά, γνώση και επιμονή όμως όλα γίνονται.
Αξιοποιώντας εργαλεία και χρηματοδοτήσεις αναξιοποίητες, μπορούμε να εξελίξουμε τον τόπο.
Πρώτος άξονας είναι ο τουρισμός. Οι τουριστικοί προορισμοί πρέπει να συνδεθούν με πεζόδρομους & ποδηλατόδρομους μεταξύ τους αλλά και να ενοποιηθούν με την πόλη μας.

Δεύτερος άξονας είναι η ήπια αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Κάτω Αχαΐας με το πολύτιμο εργαλείο των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων. Γιατί η Κ. Αχαΐα γύρισε την πλάτη στη θάλασσα; Καιρός αυτό να αλλάξει.
Τρίτος βασικός άξονας είναι η αγροτική παιδεία. Πως θα εξελιχθεί ο σύγχρονος αγρότης, κτηνοτρόφος, μελισσοκόμος; Λείπει μια πρότυπη γεωργική σχολή που να είναι στην καρδιά των αγροτικών περιοχών του δήμου μας, αλλά και προσβάσιμη. Η Μόβρη ενδείκνυται.

Η ψήφος δεν είναι συγγένεια, υποχρέωση ή προϊόν πίεσης και φόβου. Γι αυτό υπάρχουν τα παραβάν, γιατί ο καθένας μόνος του παίρνει στα χέρια του το αύριο χωρίς κανένας να έχει λόγο σε αυτό. Πράξτε λοιπόν κατά συνείδηση. Βγάλτε μπροστά τους ικανούς. Δοκιμάστε τους.