Τοπικά

Ξεκίνησαν τα έργα στην Πατρών- Πύργου- Επιθεώρηση Σπίρτζη στο εργοτάξιο του Αλισσού

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Την έναρξη των έργων στον νέο αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου επιθεώρησε, σήμερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. Το έργο μήκους 76,5 χλμ. θα ολοκληρωθεί σε 3,5 με 4 χρόνια και κατασκευάζεται σε 8 εργολαβίες. Θα περιλαμβάνει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με διαχωριστική νησίδα, 8 κόμβους και αρκετές γέφυρες και άνω και κάτω διαβάσεις.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, η μεγάλη επιτυχία του υπουργείου είναι ότι κατάφερε να διατηρήσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινητοδρόμου όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί ως κλειστός αυτοκινητόδρομος ταχείας κυκλοφορίας χωρίς καμία παρέκκλιση.

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τη δυτική Ελλάδα, διότι ξεκινά το έργο του αυτοκινητόδρομου της Πατρών – Πύργου σε δυο σημεία», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος επισκέφθηκε τα εργοτάξια στον Αλισσό της Αχαΐας και στην περιοχή Βάρδα της Ηλείας.

Επίσης ο υπουργός είπε ότι «χθες υπογράφηκαν άλλες δυο συμβάσεις και αμέσως μετά το Πάσχα θα υπογραφούν οι υπόλοιπες τρεις, ενώ μένει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στις 11 Ιουνίου, για να υπογραφεί και η 8η» Μάλιστα, όπως τόνισε στη συνέχεια, «θεωρώ ότι οι “Κασσάνδρες” διαψεύστηκαν, διότι αυτό δεν είναι ένα έργο, όπως αυτά που είχε συνηθίσει η περιοχή» και πρόσθεσε: «Έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις και οι μελέτες, οι οποίες είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο για να εφαρμοστούν και πιστεύω ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν στο έπακρο».

Όπως δήλωσε ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου, Δημήτρης Αναγνώπουλος, ο οδικός άξονας κατασκευάζεται εξ’ ολοκλήρου σε νέα χάραξη σε σχέση με τον υπάρχοντα δρόμο.