Τοπικά

Δελτίο τύπου της ΔΕΥΑ Δυμαίων

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

«Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των ανόητων είναι ότι προσέχουν τα σφάλματα των άλλων και όχι τα δικά τους».

Δανειζόμαστε την φράση του Κικέρωνος διότι ταιριάζει απόλυτα τόσο στον Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης – ο οποίος είναι ο «ηθικός καθοδηγητής» της Δημοτικής Παράταξης «Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα» – όσο και στον Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης διότι κατέθεσαν προσφυγή – στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής που καθιστούσε τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας εγγυητή για τις όφειλες τις ΔΕΥΑΔ ύψους περίπου 2.000.000,00 ευρώ.
Αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τον Λαό της Δυτικής Αχαΐας για την προσβλητική τους στάση & θέση βγαίνουν με

κροκοδείλια δάκρυα τάχα μου και στεναχωριούνται για τις νέες οφειλές της ΔΕΥΑ Δυμαίων. Να έλθουν στην ΔΕΥΑΔ και να τους δώσουμε χαρτομάντιλα. Τουλάχιστον έχουμε χρήματα για αυτά.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή είχε το θάρρος & το σθένος και σήκωσε το βάρος που της αναλογούσε, πήρε πολιτική απόφαση και ξελάφρωσε την Δ.Ε.Υ.Α.Δ. και κατ’ επέκταση τους δημότες από τον οικονομικό βραχνά των 2.000.000,00 ευρώ. Ζούμε σε μια παρατεταμένη κρίση και όλοι το γνωρίζουν. Οφειλές υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν όταν η μεγάλη πλειοψηφία των συνδημοτών μας δυσκολεύεται ακόμη ώστε να πληρώσει και την Δ.Ε.Η., διότι δεν έχουμε όλοι τα προνόμια που έχουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ, να έχουν μειωμένο τιμολόγιο καθώς και άλλα οφέλη. Και μιας και μιλάμε για την Δ.Ε.Η. υπήρξα συναγωνιστής κατά την περίοδο 2010 – 2014 με τον σημερινό Επικεφαλής της παράταξης «Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα» ο οποίος μέμφεται την Δημοτική Αρχή για την ανυπαρξία παιδικών χαρών καθότι «συμπονά» τα παιδιά της Δυτικής Αχαΐας. Τώρα – που συνταξιοδοτήθηκε – το απέκτησε το όραμα για την Δυτική Αχαΐα και συμπονά τα παιδιά ; Πού ήταν την προηγούμενη θητεία που εμφανίζονταν ανά δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λες και είχε δακτύλιο και δεν κυκλοφορούσε ; Πού ήταν οι προτάσεις του κατατεθειμένες για τις παιδικές χαρές; Πού ήταν όταν έκλεινε το γραφείο της Δ.Ε.Η. στην πόλη της Αχαγιάς ; Θεωρούσε ότι επειδή εμφανιζόταν με ένα laptop θα μπορεί ο δημότης που υστερεί στην χρήση της νέας τεχνολογίας να κάνει τις πληρωμές του ηλεκτρονικά;

Εμείς έχουμε έργο & όραμα. Εμείς επαναλειτουργήσαμε το Ι.Κ.Α και το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων. Εμείς μηδενίσαμε τα ενοίκια, ιδρύσαμε Δ.Ι.Ε.Κ. και τμήμα ασφάλειας. Αυτές οι υπηρεσίες εξυπηρετούν όλους τους συνδημότες και από τα χωριά μας και από την Αχαγιά. Γιατί όλοι για εμάς είναι το ίδιο. Άλλοι τεχνηέντως τους χωρίζουν … ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΝΩΝΟΥΝ. Εμείς πήραμε απόφαση για την κατασκευή του κινηματογράφου στα Σαγέικα προϋπολογισμού 200.000,00 ευρώ από ιδίους πόρους. Και ας βγάλουν τα μαύρα γυαλιά αυτοί που δεν τα βλέπουν και μιλούν για εγκατάλειψη. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Εμείς παραμείναμε κοντά στα χωριά μας και στους συνδημότες μας καθ’ όλη την διάρκεια της εκλογής μας και δεν εμφανιστήκαμε πέντε (5) μήνες πριν τις εκλογές.
Εμείς παραμείναμε πιστοί στις αρχές μας και με αστοχίες – γιατί να το κρύψουμε άλλωστε – παλέψαμε, παλεύουμε και ο Λαός της Δυτικής Αχαΐας θα μας ξαναεμπιστευτεί γιατί έχουμε συνεχόμενη πορεία. Χωρίς «διακλαδώσεις» και χωρίς στάσεις για ξεκούραση. Και ένας λόγος επιπλέον είναι γιατί τα «βαρίδια» και οι γυρολόγοι που υπήρχαν στην Δημοτική Αρχή βρήκαν αλλού στασίδι.

Εμείς θα υλοποιήσουμε την κατασκευή των παιδικών χαρών στο Λάππα, στο Μετόχι, στα Νιφορέικα, στην Κάτω Αχαΐα, στο Ριόλο, στο Χαϊκάλι και στο Καλαμάκι, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Γιατί αυτό θα αποφασίσει ο Λαός της Δυτικής Αχαΐας στις 26 Μαΐου 2019.
Συνημμένα σας καταθέτουμε και την προσφυγή των συναδέλφων που «στεναχώριουνται» και «λυπούνται» για τα νέα χρέη της ΔΕΥΑ Δυμαίων.