Τοπικά

Η απάντηση της Α.Κ.ΙΔ.Α. στο Χρήστο Σκάγια

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Άμεσα απάντησε η δημοτική παράταξη της ακίδα στα όσα αναφέρει ο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ (σχετικό άρθρο)

Η Α.ΚΙ.Δ.Α. στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπέβαλε ερώτηση στον πρόεδρό της ΔΕΥΑ σχετικά με το ύψος των οφειλών της. Η απάντησή του ήταν ότι θα βγει αναλυτικό Δελτίο Τύπου για να ενημερωθεί το σώμα και οι δημότες.

Πράγματι το Δελτίο Τύπου αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου στις 12/4/2019. Μόνο που αντί για την αναλυτική ενημέρωση των Δημοτών, που θα αφορούσε το ύψος τον οφειλών της ΔΕΥΑ προς τρίτους, όπως είχε υποχρέωση να πράξει, διαβάσαμε έναν προεκλογικό απολογισμό της δημοτικής αρχής με έργα που δήθεν πραγματοποίησε. Έργα μάλιστα, που αφορούν διοικητικές αναδιαμορφώσεις της κεντρικής κυβέρνησης διαχρονικά, αλλά και έργα για τα οποία κατάφερε το ακατόρθωτο, να χάσει χρηματοδοτήσεις εξασφαλισμένες 100% (κινηματογράφος Κριμπά στα Σαγαίικα).

Αντιλαμβανόμαστε τις πνευματικές και ιστορικές αναζητήσεις του προέδρου και χαιρόμαστε γι αυτό. Διαβάζοντας τον Κικέρωνα, πιθανόν να προσπαθεί να καταλάβει από που ξεκινούν και που σταματούν τα όρια της νομοθετικής, της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας. Όταν τις κατανοήσει, ίσως καταλάβει, γιατί η ΑΚΙΔΑ είχε ενστάσεις για τη διαδικασία σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΥΑ προς τη ΔΕΗ και γιατί υπερψήφισε την αποδοχή του ποσού που αφορούσαν αυτές. Δυστυχώς όμως για τους δημότες και τον Δήμο, επιβεβαιώνεται και η πρόβλεψή μας, ότι η διαχείριση της ΔΕΥΑ με τον τρόπο που γίνεται από τον ίδιο και την δημοτική αρχή, θα την οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία πάλι.