Τοπικά

Παρεμβάσεις της Περιφέρειας στους ποταμούς Πείρο, Παραπείρο και Λαρισό

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Με έργα ο συνολικός  προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 42 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θωρακίζει με αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις τις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Το πρόγραμμα αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων της Περιφέρειας εξελίσσεται σε τρεις φάσεις, με ενεργές εργολαβίες, με έργα που είναι υπό δημοπράτηση και άλλα που βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανταποκρίθηκε άμεσα και στη νέα ευθύνη που της ανατέθηκε τον περασμένο Αύγουστο με τη μεταφορά της αρμοδιότητας της αντιπλημμυρικής προστασίας, που επιβλήθηκε από τον «Κλεισθένη». Με εντολή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, ενεργοποιήθηκαν όλες οι διαδικασίες για την καλύτερη δυνατόν προετοιμασία των Υπηρεσιών, για την συντήρηση, αποκατάσταση υφισταμένων αντιπλημμυρικών έργων. Ο σχεδιασμός τίθεται σε φάση υλοποίησης με προτεραιότητα στις πιο ευαίσθητες περιοχές (οικισμοί, καλλιεργημένες εκτάσεις κ.α.) και στις τρείς Περιφερειακές Ενότητες.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας εκτελεί έργα ύψους 9,7 εκατ. ευρώ με αντίστοιχες ενεργές εργολαβίες που περιλαμβάνουν εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

H Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας προχωρά τις διαγωνιστικές διαδικασίες για έξι έργα προϋπολογισμού 8,1 εκατ. ευρώ που μεταξύ άλλων προβλέπουν παρεμβάσεις στους ποταμούς Πείρου, Παραπείρου, Λαρισού, Μεγανίτη, Φοίνικα, Σελινούντα και κλάδων ή όμορων χειμάρρων αυτών.