Τοπικά

Α. Τραχήλη: Κακή Συμφωνία που προσβάλλει το εθνικό μας αίσθημα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

«Είναι μια κακή Συμφωνία που παραχαράσσει την Ιστορία μας…

…και δικαίως λειτουργεί προσβλητικά για τον πατριωτισμό μας απ’ την στιγμή που εκχωρούνται όνομα, γλώσσα και ταυτότητα στους βόρειους γείτονες μας».
Αυτό επεσήμανε σε δηλώσεις της το πρωί της Τετάρτης η πολιτευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών και την συζήτηση για την κύρωση της από την ελληνική Βουλή.

«Οι Έλληνες βουλευτές, όλων των κομμάτων, οφείλουν ν’ ακούσουν την φωνή της μεγάλης και συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών. Την ξεκάθαρη και χωρίς περιστροφές άρνηση τους σε μια Συμφωνία που προκαλεί το εθνικό αίσθημα και αφήνει πολιτικά υπόλογους τους πρόθυμους υποστηρικτές της», σημείωσε η κ. Τραχήλη.

Προσθέτοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία, όπως έχει πει ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης, θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα ώστε η Συμφωνία να μην περάσει απ’ την Βουλή. Οι ώρες είναι κρίσιμες, είναι ώρες εθνικής και πολιτικής ευθύνης και έχω την άποψη ότι οι βουλευτές θα πρέπει να παραμερίσουν κομματικές γραμμές και πειθαρχίες και να ψηφίσουν με βάση αυτό που υπαγορεύει η συνείδηση τους. Η εθνική περηφάνια, η εθνική αξιοπρέπεια, η Ιστορία μας, δεν μπορούν να μπαίνουν στη ζυγαριά κομματικών τακτικισμών και συμφερόντων».

Τέλος, η κ. Τραχήλη υπογράμμισε ότι «στην Πάτρα, στο Αίγιο, σε κάθε γωνιά της Αχαΐας, οι πολίτες στις καθημερινές συζητήσεις τους, στα σχόλια τους, τάσσονται αναφανδόν κατά της Συμφωνίας. Αυτό το κύμα αντίρρησης απ’ τους πολίτες δεν είναι δυνατόν να παραβλέπεται από όσους στηρίζουν πολιτικά την Συμφωνία, γνωρίζοντας ότι αυτή τους η στάση βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τις διαθέσεις της κοινωνίας».