Τοπικά

Συνάντηση Δημάρχων της Αχαΐας με Αραχωβίτη για τους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς

Γράφτηκε από westcity team
       

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Δήμαρχος Αιγιάλειας  Θανάσης Παναγόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου και ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής συναντήθηκαν, μετά από αίτημά τους στην Αθήνα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη και του έθεσαν το θέμα των άμεσων μέτρων στήριξης των πληγέντων από το δάκο και το γλοιoσπόριο ελαιοπαραγωγών και τη στήριξη της ελαιοκαλλιέργειας.

Από την πλευρά του ο υπουργός δεν δεσμεύτηκε για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών .

Υπενθυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, ομόφωνα ενέκρινε ψήφισμα στήριξης των ελαιοπαραγωγών διεκδικώντας την άμεση αποζημίωσή τους.

Στο ψήφισμα, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«(…) Διαχρονικά, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, έχουν περικοπεί στο 1/3 οι δαπάνες για τη δακοκτονία, έχουν συρρικνωθεί – διαλυθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες για την πραγματοποίηση και τον έλεγχο του προγράμματος δακοκτονίας. Και μόνο ότι οι προσλήψεις εποπτών για το πρόγραμμα γίνονται τον Αύγουστο αρκεί για να τεκμηριώσει τα παραπάνω. Επιβεβαιώνεται ότι η Κυβερνητική πολιτική για την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής σχεδιάζεται σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, αδιαφορώντας για τη διατροφική ποιοτική επάρκεια της χώρας και του λαού της, ενώ δημιουργεί επιπλέον όρους για το χτύπημα της μικρομεσαίας αγροτιάς και την εξαθλίωση της.(…)».

/* ]]> */