Τοπικά

Σε πλήρη εγκατάλειψη το Ιχθυοτροφείο του Πάππα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 
Τι αναφέρει η Ενωτική Πρωτοβουλία

Ειλικρινά μας προξενεί μεγάλη εντύπωση η πλήρης απαξίωση ενός ιχθυοτροφείου από τα πιο γνωστά στην χώρα το οποίο πήρε και το όνομα του ” Ιχθυοτροφείο του Πάππα ” διότι ως γνωστό κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας ο ΠΑΠΠΑΣ δοκίμαζε τα νόστιμα ψάρια και χέλια της γνώστης σε όλους μας λιμνοθάλασσας.

Έζησε δόξες μεγάλες παλαιοτέρα, τροφοδοτώντας κατά καιρούς με μεγάλες ποσότητες εξαιρετικής ποιότητας ψάρια την περιοχή και την Πάτρα και συγχρόνως ζούσαν σωρεία οικογενειών της περιοχής, που  υπό μορφή συνεταιρισμού μίσθωναν το ιχθυοτροφείο.

Άποψη μας όμως είναι ότι Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και η αρμόδια ως προς την διαχείριση υπηρεσία <Τ.Ε.Σ>,  πρέπει να αναλάβει πλέον  να εκσυγχρονίσει τις  πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις του ιχθυοτροφείου μέσω του Ε.Σ.Π.Α  να το θωρακίσει επιπλέον με σύγχρονα μέσα έλεγχου λόγω του μεγάλου εύρους του, ώστε έχοντας  τις απαραίτητες υποδομές να γίνει ελκυστικό στους επενδυτές.

Εμείς ως παράταξη θεωρούμε ότι είναι αδύνατον με την σημερινή του μορφή και κάτω από συνθήκες οικονομικής ασφυξίας να επενδυθούν χρήματα από ιδιώτες τόσο πολύ μεγάλων ποσών που απαιτούνται ώστε το γνωστό παντού ιχθυοτροφείο να μπορεί να γίνει εκ νέου ελκυστικό.

Τέλος άλλη μια πρόταση που μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης, είναι να δοθεί με όρους που εσείς θα επιλέξετε, για μια δεκαετία τουλάχιστον, με εντελώς συμβολικό τίμημα σε ιδιώτες η συνεταιρισμούς με τις απαραίτητες φυσικά δεσμεύσεις, ώστε να γίνουν από τα κέρδη που θα προκύψουν εκτιμώ μετά από δυο τουλάχιστον έτη τα απαραίτητα έργα