Τοπικά

Συντονιστής της Συμμαχίας για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στη Δ. Ελλάδα ο Δ. Μπαρμπούνης

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης…

…αποφάσισε να αναθέσει αρμοδιότητες συνεργάτη-συντονιστή της Συμμαχίας για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα στον Δημήτριο Μπαρμπούνη.

Ο κ. Μπαρμπούνης αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση και δήλωσε πως θα καταβάλλει όλες του τις δυνάμεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της Δυτικής Ελλάδας και την επίτευξη των στόχων της «Συμμαχίας».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας κ. Φωκίωνα Ζαΐμη για την τιμητική αυτή πρόταση.

Δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ για την προώθηση της Επιχειρηματικής Κουλτούρας, τη δικτύωση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τη διάχυση πνεύματος Συνεργατικότητας στην Τοπική Κοινωνία και τη μετατροπή των Προκλήσεων σε Οικονομικές Ευκαιρίες. Κυρίαρχο μέλημά μας θα είναι η προσέλκυση επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας και ανάδειξης της Δυτικής Ελλάδας ως αξιόπιστος επενδυτικός προορισμός», δηλώνει ο ίδιος.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι η Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα αποτελεί έναν κομβικής σημασίας πόλο δράσης καθώς από κοινού με τη συνεργασία όλων των παραγωγικών φορέων της περιφέρειάς μας χαράσσεται μια ενιαία στρατηγική πλεύσης για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, με εξειδίκευση των δράσεων με επίκεντρο τη δικτύωση, με στόχο να υπάρχουν άμεσα και ορατά οφέλη για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στην Δυτική Ελλάδα.

Βασικοί στόχοι της Συμμαχίας για την Επιχειρηματικότητα είναι η προώθηση Επιχειρηματικής Κουλτούρας & Δεοντολογίας, η δικτύωση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η διάχυση του πνεύματος συνεργατικότητας στην τοπική κοινωνία, η μετατροπή των Προκλήσεων σε Οικονομικές Ευκαιρίες και η προσέλκυση επενδύσεων υψηλής Προστιθέμενης Αξίας και ανάδειξη της Δυτικής Ελλάδας ως Αξιόπιστος Επενδυτικός Προορισμός.

Να αναφερθεί πως η πρώτη ανοικτή συνεδρίαση της Συμμαχίας έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12 μ., στην οποία θα παραβρεθεί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης.