Ελλάδα

Τσαβούσογλου: «Τσίπρας, Κοτζιάς είχαν υποσχεθεί παραχώρηση των στρατιωτικών μας»

     

Συνεχίζουν οι προκλήσεις από Τσαβούσογλου

Το σίριαλ της τουρκικής προκλητικότητας στο θέμα των 8 στρατιωτικών που βρίσκονται στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα συνεχίζεται, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να παίρνει τη σκυτάλη.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, μιλώντας σε δημοσιογράφους της Τουρκιας, χαρακτήρισε περίεργη την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για χορήγηση πολιτικού ασύλου στους Τούρκους αξιωματικούς.

Μάλιστα ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά είχε πει πως θα προχωρούσε στην έκδοσή τους στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσαβούσογλου είπε: «H Ελλάδα κατέβαλλε αρχικά προσπάθειες για την έκδοση αυτών των ατόμων στην Τουρκία, αλλά της ασκήθηκαν πολύ σοβαρές πιέσεις από τη Δύση. Ο Τσίπρας το είχε υποσχεθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (Ερντογάν), αλλά το μπλόκαραν οι δικαστές».

Στο κάδρο, όμως, βάζει και τον Ελληνα ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας: «Ο Κοτζιάς μου είχε πει πως η Ελλάδα δεν θέλει πραξικοπηματίες».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επιτέθηκε και στην ελληνική Δικαιοσύνη για την απόφασή της να μην εκδώσει τους «8», λέγοντας: «Βλέπουμε τώρα από τη δικαστική απόφαση ότι πρώτα τους απελευθέρωσαν και μετά πήραν άσυλο. Οι δικαστές δέχονται πολύ σοβαρές πιέσεις. Βλέπουμε τις αποφάσεις των Ελλήνων δικαστών για τους πραξικοπηματίες. Οι δικαστές πιθανώς να μην ακούν την κυβέρνησή τους εκεί, αλλά γνωρίζουμε ότι αποφάσισαν υπό την πίεση της Ευρώπης».

Πηγή: SDNA

/* ]]> */