Τοπικά

Τα γαλάζια στολίδια της Δυτικής Αχαΐας (φωτο)

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τι κάνει μία παραλία να ξεχωρίζει είναι υποκειμενικό….

Ωστόσο κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει τα γαλάζια στολίδια της Δυτικής Αχαΐας , πολλές και όμορφες παραλίες, που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λουόμενους.

Η παραλία στην Κάτω Αχαΐα είναι οι Αλυκές, ένα μικρό ψαροχώρι με ταβέρνες και κοσμοπολίτικα beach bar που αποτελούν σημείο συνάντησης για τη νεολαία της περιοχής και όχι μόνο. Λίγα χιλιόμετρα πιο μακρυά, παραμένοντας πάντα στη Δυτική πλευρά του νομού δηλαδή στα Νιφορέικα οι βουτιές με θέα τον Πατραικό κόλπο μαγεύουν τους επισκέπτες.

Συνεχίζουμε με τη Λακκόπετρα, η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα ακόμη και από νησιωτικές παραλίες. Με κύριο στοιχείο την πέτρα αλλά και τα γαλανά νερά είναι πόλος έλξης για δεκάδες λουόμενους ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα.

Στις δυτικές πάντα ακτές του νομού, βρίσκεται μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες, η Καλόγρια. Είναι μια πολύ μεγάλη, αμμώδης παραλία, με καθαρά και ζεστά νερά, την οποία αγκαλιάζει το πευκοδάσος της Στροφιλιάς που φτάνει μέχρι την άμμο. Η μεγάλη έκταση της παραλίας διευκολύνει όσους επιθυμούν να βρουν ένα πιο ήσυχο σημείο, μακριά από την πόλη.

Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και το Γιανισκάρι, μια παραλία που έχει διατηρήσει την φυσική ομορφιά της, λόγω της δύσκολης πρόσβασης σε αυτή. Πρόκειται για μια αμμώδη παραλία με καθαρά νερά που βαθαίνουν σταδιακά. Η καντίνα που υπάρχει εκεί θα καλύψει τις βασικές σας ανάγκες.

Τέλος υπάρχουν και κρυμμένες όμορφες παραλίες , με πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα !!!

Όποια παραλία και να επιλέξετε το μόνο σίγουρο είναι πως θα μαγευτείτε από τις εικόνες αλλά και τα πανέμορφα νερά!