Τοπικά

Ε. Κονιδάρη: Αθλητικός τουρισμός με τρεις προϋποθέσεις

 
 
 
 
Η τοποθέτηση της Κονιδάρη για τον αθλητικό τουρισμό…

Με αφορμή τη εκδήλωση της Τετάρτης 6 Ιουνίου, για τον αθλητικό τουρισμό η Πολιτευτής Αχαΐας και μέλος του Τομέα Υγείας της ΝΔ, Ελενα Κονιδάρη έκανε την ακόλουθη δήλωση – παρέμβαση:

«Είναι θετικό το γεγονός ότι πολίτες και εμπλεκόμενοι φορείς προβληματίζονται για τις δυνατότητες ανάπτυξης της Πάτρας μέσω του αθλητικού τουρισμού. Για να έχει όμως αποτέλεσμα αυτή η νέα προσπάθεια χρειάζονται κατ’ αρχάς οι εξής κινήσεις:

1) Κοινή γραμμή Περιφέρειας και Δήμου Πατρέων για την ανάπτυξη της πόλης μέσω της δυνατότητάς της να γίνει προορισμός αθλητικών γεγονότων. Κυρίως λόγω της γνωστής θέσης της Δημοτικής Αρχής στο ζήτημα της εμπλοκής χορηγών αλλά και στην διεκδίκηση πιθανής χρηματοδότησης από σχετικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

2) Δημιουργία master plan βάθους δεκαετίας για την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων με βιωσιμότητα και συγκεκριμένα στοιχεία για τα οφέλη της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

3) Αξιοποίηση της ευκαιρίας των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019 για τη συνολική προβολή της Πάτρας και της περιοχής σε Ευρωπαϊκές και διεθνείς ομοσπονδίες αθλημάτων με στόχο την ένταξη μας σε γεγονότα και καλεντάρια που θα αποτελέσουν την απαρχή κάθε εγχειρήματος για τον αθλητικό τουρισμό.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να μείνει σε ευχολόγια και συσκέψεις γιατί η Πάτρα έχει μεγάλη ανάγκη εύρεσης ρόλου για την όποια μελλοντική της ανάπτυξη».