Τοπικά

ΝΟΔΕ: “Πάμε με συνοχή για πρωτιά”

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα…

…στις επόμενες εθνικές εκλογές όρισε ως στόχο ο επανεκλεγείς πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Ανδρέας Μαζαράκης, στην χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου. Την διαδικασία χαρακτήρισε η συμμετοχή των εκλεγμένων από όλο τον Νομό και η αισιοδοξία.

Για τον Α. Μαζαράκη η χθεσινή συνεδρίαση, που είχε ένα πανηγυρικό κλίμα, ήταν η ευκαιρία για να κάνει έναν μικρό απολογισμό και να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του στην απερχόμενη ΝΟΔΕ. Εκτίμησε ότι το αποτύπωμά της ήταν θετικό, καθώς έφερε πρώτο κόμμα τη ΝΔ στη δημοσκόπηση της Data RC, αξιολογήθηκε από την κεντρική διοίκηση ως μία από τις τρεις πιο επιτυχημένες οργανώσεις στην Ελλάδα και έχει εξασφαλίσει την οικονομική της βιωσιμότητα.

Αναφέρθηκε κατ’ επανάληψη στην ομιλία του στα μέλη της νεολαίας που εξελέγησαν στα κομματικά όργανα ενώ ευχαρίστησε δημόσια τον συνυποψήφιό του Ανδρέα Νικολάου για τον έντιμο προεκλογικό αγώνα του.

Ο Α. Μαζαράκης όρισε εχθρούς της παράταξης την εσωστρέφεια, την πολυγλωσσία και την χαλαρότητα, αλλά και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «που υποσχέθηκε ελπίδα και προκάλεσε κοινωνική κατάθλιψη». Πρόσθεσε ότι δεν θα γίνουν δεκτές στην οργάνωση προσωπικές αντεγκλήσεις και εγωισμοί. «Η κοινωνία περιμένει πολλά από εμάς, θα μας στηρίξει αλλά είναι έτοιμη και να μας κρίνει αυστηρά…» είπε χαρακτηριστικά ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΟΔΕ.

>Ο τομεάρχης της ΝΔ, Τάσος Σκαρμούτσος, μετέφερε τους χαιρετισμούς του γραμματέα οργανωτικού Στέλιου Κονταδάκη. Ευχαρίστησε τη ΝΟΔΕ για τη συνεργασία και προέβλεψε ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στην Αχαΐα στις επόμενες εκλογές. Παράλληλα, ανέφερε ότι τα μέλη της ΝΔ που δεν έχουν εκλεγεί αλλά επιθυμούν να προσφέρουν στην παράταξη, θα έχουν την δυνατότητα μετά από θετική πρόταση της ΝΟΔΕ ή της δημοτικής τοπικής επιτροπής που ανήκουν.

>Ο πρώην βουλευτής Θανάσης Νταβλούρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ήθος που επέδειξαν όλοι οι υποψήφιοι στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές και διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ και τα μέλη των οργανώσεων ότι θα δώσουν όλοι από κοινού την μάχη για τη νίκη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

>Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Αγγελος Τσιγκρής, αναφέρθηκε στην ηλικιακή ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της παράταξης μετά από τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές και τόνισε την σημασία «να έχουν καθαρό πρόσωπο, να είναι απαλλαγμένοι από βαρίδια άλλων εποχών, να κοιτάζουν τον κόσμο στα μάτια…».

>Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε στη χθεσινή συνεδρίαση και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Αννα Μαστοράκου.

>Παρών ήταν στη συνεδρίαση και ο Φοίβος Β. Μπεκίρης, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια που θέλουν να κάνει τις πολιτικές κινήσεις του στον Νομό.

ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ

«Αν η παράταξη δεν κερδίσει την αυτοδυναμία, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες» εκτίμησε ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, στην τοποθέτησή του. Αναφέρθηκε στα παλαιότερα και τα νεώτερα στελέχη, λέγοντας ότι μετά την αποχώρησή τους από την εκδήλωση θα πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι για τη μάχη των εθνικών εκλογών, ανεξάρτητα από τη θέση που μπορεί να κατέχουν στη Βουλή ή σε συλλογικούς και επιστημονικούς φορείς.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η πολιτική αντιπαράθεση θα πρέπει να είναι σκληρή. Εφερε σαν παράδειγμα τους πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης για την πρόσφατη απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από την Πάτρα, «αλλά δεν μας είπαν, γιατί η Πάτρα ήταν όμηρος επί δύο χρόνια». Εγινε ακόμα οξύτερος, με αφορμή την κριτική που δέχθηκε η ΝΔ για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη. «Μας είπαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η ΝΔ κρύβεται πίσω από την επίθεση. Δεν μας είπαν σε ποια χώρα του κόσμου ο γιος του προέδρου της Βουλής υποδέχεται έναν εγκληματία, όταν βγαίνει από τις φυλακές…». Αναφερόταν στην περίπτωση Κουφοντίνα.