Τοπικά

Αχαΐα: Στις κάλπες 6.800 μέλη της ΝΔ

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Παρά τα έντονα πολιτικά και προσωποκεντρικά χαρακτηριστικά που έχουν οι σημερινές εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας…

…στόχος της παράταξης είναι να δοθεί ένα δυναμικό μήνυμα ενότητας, συνεννόησης και ετοιμότητας. Οι κάλπες ανοίγουν στις 9 π.μ. και θα κλείσουν στις 7 μ.μ. Οι εκλογές θα αναδείξουν τους νέους προέδρους της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Αχαΐας και των επτά Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων στον νομό, καθώς και των συνεργατών τους, που θα δώσουν τη μάχη των επόμενων εθνικών εκλογών. Συνεπώς, θα πρέπει να εκλεγούν σχήματα, που δεν θα επιτρέψουν την καλλιέργεια εσωστρέφειας, αντιθέτως θα είναι υποχρεωμένα να ανοιχτούν στην κοινωνία ακόμα περισσότερο και να επουλώσουν τις πληγές του παρελθόντος. Για τους ίδιους λόγους, είναι αναγκαίο να διαφυλαχθεί η σύνθεση, η συνοχή και η ενότητα, καθώς θα ακολουθήσουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πάντως, οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΟΔΕ, Ανδρέας Μαζαράκης και Ανδρέας Νικολάου, και οι συνυποψήφιοί τους ήταν αυτοί που έδωσαν τον ρυθμό στις ανανεώσεις και τις εγγραφές μελών. Το προσωπικό στοιχείο ήταν έντονο όλο αυτό το διάστημα. Αμφότερες οι πλευρές των διεκδικητών απευθύνθηκαν σε πολιτικούς φίλους και γνωστούς, προκειμένου να πειστούν για την ανάγκη της επανεγγραφής τους και τη συμμετοχή τους στις σημερινές εσωκομματικές εκλογές. Δουλειά έγινε σε βάθος και από τους δύο υποψήφιους προέδρους, αλλά και τους υποστηρικτές τους. Σήμερα επικεφαλής και επιτελεία θα μετρήσουν τους καρπούς των ενεργειών τους. Υπενθυμίζουμε ότι ο αυξημένος αριθμός ανανεώσεων και εγγραφών, που ξεπέρασαν τις 6.700 στην Αχαΐα, οδήγησε στην απόφαση να προστεθούν και άλλα εκλογικά τμήματα σε αυτά που είχαν οριοστεί αρχικά.

> Στο Κέντρο Πάτρας, θα λειτουργήσουν έξι εκλογικά τμήματα, τα οποία θα φιλοξενηθούν στα πρώην Αρσάκεια (Μαιζώνος 19).

>Στον Βόρειο Τομέα, θα λειτουργήσουν δύο εκλογικά τμήματα, στα γραφεία του Αρκτικού Διαμερίσματος (εργατικές κατοικίες Νέου Δρόμου αρ. 4).

>Στον Νότιο Τομέα, θα λειτουργήσουν δύο εκλογικά τμήματα, στα γραφεία του Ανατολικού Διαμερίσματος (Εγλυκάδας 98).

>Στην Αιγιάλεια, θα λειτουργήσουν δύο εκλογικά τμήματα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου «Αλέκος Μέγαρης» (Νικολάου Πλαστήρα 19 και Κανελλοπούλου).

>Στη Δυτική Αχαΐα, θα λειτουργήσει ένα εκλογικό τμήμα, στο Πνευματικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (πλατεία Δημοκρατίας).

>Στα Καλάβρυτα, θα λειτουργήσει ένα εκλογικό τμήμα, στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της Κλειτορίας.

Στον Ερύμανθο, θα λειτουργήσει ένα εκλογικό τμήμα, στο νέο δημαρχείο στη Χαλανδρίτσα.

Pelop.gr