Τοπικά

Β. Γκοτσόπουλος – Έργα και δράσεις στη Λακκόπετρα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

ΛΑΚΚΟΠΕΤΡΑ…

Ένα χωριό από τα μεγαλύτερα του Δήμου μας με ιστορία, φυσικές ομορφιές και πλουτοπαραγωγικές πηγές.

Ένα χωριό με μεγάλη συμβολή στην τοπική οικονομία αφού διαθέτει δυναμική αγροτική παραγωγή, τουρισμό και εμπόριο.

Ένα χωριό που υπάρχουν άνθρωποι που το σκέπτονται και το νοιάζονται, που αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον του, που οραματίζονται την εξέλιξη και την πρόοδο του και αγωνίζονται γι’ αυτό καθημερινά ο καθένας από το μετερίζι και την σκοπιά του.

Τέτοιοι άνθρωποι είναι ο Πρώην και ο Νυν Πρόεδρος του Χωριού, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, η Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Παραλίας Λακκόπετρας, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Παραλίας Μαύρης Μύτης, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του, ο Δήμαρχος που έλκει την καταγωγή του από το χωριό μας, οι κάτοικοι του μόνιμοι και μη και τελευταίος όλων η ελαχιστότητα μου.

Η Λακκόπετρα έχει νοικοκύρη που την νοιάζεται, την πονά και την προσέχει και δεν είναι άλλος από τους ανθρώπους της και σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα χωριό εγκαταλελειμμένο στην τύχη του όπως από αγωνία, θυμό και υπερβολικό ζήλο αναφέρθηκε πρόσφατα. Αν αυτό ήταν αλήθεια τότε και τον εαυτό μας θα αδικούσαμε και όλοι μας θα ήμασταν ανάξιοι να λεγόμαστε Λακκοπετρίτες.

Είναι σίγουρο ότι προβλήματα υπήρχαν στο παρελθόν, υπάρχουν στο παρόν και θα εξακολουθούν να υπάρχουν και στο μέλλον γιατί οι εκάστοτε ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες από τις εκάστοτε δυνατότητες, ειδικότερα σήμερα που αντιμετωπίζουμε μια ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική κατάσταση.

Τα αυτονόητα στις μέρες μας δεν είναι δεδομένα και πολλές φορές είναι ζητούμενα και πρέπει να αγωνιστούμε για να τα έχουμε. Τα τελευταία χρόνια στην δύσκολη αυτή κατάσταση όλοι μαζί έχουμε παλέψει και έχουμε πετύχει μια σειρά από πράγματα για το χωριό μας. Συγκεκριμένα:

1. Διεκδικούμε και απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς, Περιφέρεια και Κυβέρνηση, την άρδευση του κάμπου της Δυτικής Αχαΐας, ένα έργο που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στον πρωτογενή παραγωγή τόσο του χωριού μας, όσο και ολόκληρης της Δυτικής Αχαΐας. Ήμασταν πάντα και παντού παρόντες όπου συζητήθηκε και όπου διακυβεύεται η υλοποίηση του.

2. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε από την Περιφέρεια την βελτίωση του υφιστάμενου οδικού άξονα από την Κάτω Αχαΐα μέχρι τον Άραξο. Έργο που στο προσεχές διάστημα θα εκτελεστεί και για την Λακκόπετρα προβλέπει εκτός από την βελτίωση του οδοστρώματος, την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και την δημιουργία πεζοδρομίων εντός του χωριού.

3. Προχωρήσαμε στην εκπόνηση μελέτης για την ασφαλτόστρωση υφιστάμενου αγροτικού δικτύου που συνδέει την Λακκόπετρα με το Λιμνοχώρι διαμέσου του Δασαρχείου (Τρίγωνο) συνολικού μήκους 4,5 χιλιομέτρων. Μελέτη που την 30η Νοεμβρίου 2017 κατατέθηκε στην περιφέρεια βρίσκετε στο στάδιο της αξιολόγησης και αναμένετε η ένταξη της στο ΕΣΠΑ για την υλοποίηση της.

4. Ολοκληρώσαμε την οικοδομική άδεια για την αποπεράτωση του Κοινοτικού Γραφείου με την κατασκευή Πνευματικού Κέντρου στο ισόγειο του κτιρίου, όπως είχαμε δεσμευθεί. Σύντομα θα προχωρήσουμε στην δημοπράτηση του έργου, ενός έργου που όλοι μαζί είχαμε οραματιστεί και διεκδικήσει.

5. Ζητήσαμε από την ΔΕΔΔΗΕ την εκπόνηση μελέτης για την επέκταση του Δημοτικού Φωτισμού από την περιοχή των Σταματοπουλαιϊκών μέχρι το Ξενοδοχείο Grecotel στην Παραλία. Με την ολοκλήρωση της μελέτης αυτής θα προχωρήσουμε στην πληρωμή των χρημάτων και την τοποθέτηση του φωτισμού.

6. Πληρώσαμε το ποσό των 5.100,00 € στην ΔΕΔΔΗΕ για την ηλεκτροδότηση του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής μετά από 40 χρόνια που αυτός λειτουργεί, αλλά και αγώνων που όλοι μαζί είχαμε δώσει για την ηλεκτροδότηση του.

7. Δεσμεύσαμε το ποσό των 40.000,00 € για την αγορά οικοπέδου για την κατασκευή πλατείας. Προχωρήσαμε στην διαδικασία της ανοιχτής Δημοπρασίας για την αγορά του εξασφαλίζοντας την διαφάνεια.

8. Υλοποιήσαμε την διάνοιξη του Λαγκαδιού από τα Μπεκιραίϊκα μέχρι την λιμνοθάλασσα του Πάππα με κόστος 20.000,00 €, όπως είχαμε δεσμευθεί. Φέτος το καλοκαίρι θα προχωρήσουμε στην διάνοιξη του Λαγκαδιού που έρχεται από το Λιμνοχώρι και εκβάλλει μέσα στο Μπεκιραίϊκο που πέρυσι διανοίξαμε.

9. Υλοποιήσαμε την συντήρηση αγροτικών δρόμων με μηχανήματα του Δήμου το φθινόπωρο του 2017 όπως είχαμε δεσμευθεί. Η εργασία αυτή δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε γιατί κάποιοι επιτέθηκαν και προπηλάκισαν τον τότε Πρόεδρο εξαναγκάζοντας τον σε παραίτηση. Το γεγονός αυτό δεν το κατήγγειλε κανείς μας και κανείς μας δεν υποστήριζε δημόσια τον Πρόεδρο ως όφειλε και είχε υποχρέωση. Η εξέλιξη αυτή όμως δεν μπορεί να μειώσει σε καμία περίπτωση το γεγονός ότι υλοποιήσαμε την δέσμευση μας. Επίσης ούτε παραβλέπουμε το γεγονός ότι αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί και ότι φέτος το καλοκαίρι θα πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί μαζί με χαλικοστρώσεις στους αγροτικούς δρόμους.

10. Υλοποιήσαμε τα τρία τελευταία χρόνια εργασίες για τον καθαρισμό των δρόμων που οδηγούν στις παραλίες του χωριού απομακρύνοντας όλες τις φερτές ύλες από τις βροχές του χειμώνα. Το ίδιο θα γίνει και φέτος.

11. Δεσμευθήκαμε για την τοποθέτηση στεγάστρων σε δύο στάσεις του χωριού. Η δέσμευση μας αυτή έχει υλοποιηθεί κατά το ήμισυ και πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί στο σύνολο της.

12. Προχωρήσαμε στην τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης στον κεντρικό δρόμο του χωριού που ενημερώνουν τους επισκέπτες για τις παραλίες του χωριού, το Γυμνάσιο, το Νεκροταφείο και το Γήπεδο.

13. Καταθέσαμε στην Περιφέρεια πρόταση για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Δημοτικού Σχολείου Λακκόπετρας και αναμένουμε την αξιολόγηση. Πιέζουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την θετική αξιολόγηση της και την υλοποίηση της.

14. Σχεδιάζουμε με το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ την ανάπλαση του προαυλίου του Δημοτικού Σχολείου με την τοποθέτηση εξοπλισμού για την άθληση και την ψυχαγωγία των παιδιών μας.

15. Ήμασταν πάντοτε παρόντες στα ζητήματα που απασχολούν τα σχολεία μας δίνοντας λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν.

16. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας με το ποσό των 1.000,00 € της παγίας τα τρία προηγούμενα χρόνια προχώρησε στον καθαρισμό των χόρτων στους δρόμους και άλλες εργασίες συντήρησης. Φέτος το ποσό αυτό πιστώθηκε στον λογαριασμό της Κοινότητας μόλις προχθές Πέμπτη 19 Απριλίου και από εβδομάδα σε συνεργασία μαζί του θα ξεκινήσουμε τον καθαρισμό.

17. Ήμασταν και θα παραμείνουμε δίπλα σε κάθε σύλλογο του χωριού στηρίζοντας τις εκδηλώσεις τους καθώς και τις πρωτοβουλίες τους για την βελτίωση όλων των υποδομών της κοινότητας. Πρόσφατα σε συνεργασία με τον Σύλλογο της Παραλίας προχωρήσαμε στον έλεγχο και την αντικατάσταση των υποδομών ύδρευσης στην περιοχή της παραλίας. Παλαιότερα μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού προχωρήσαμε στον καθαρισμό της παραλίας.

18. Η ΔΕΥΑ Δυμαίων αντιμετωπίζει άμεσα κάθε ζήτημα που προκύπτει στην ύδρευση του χωριού, φροντίζει ώστε να μην στερούμαστε το σημαντικότερο αγαθό στην ζωή του ανθρώπου που είναι το νερό και προχώρησε στην περίφραξη και ασφάλιση της κάτω δεξαμενής στα Μπεκιραίϊκα. Μέσα στο επόμενο διάστημα σχεδιάζουμε την ενεργοποίηση του καινούργιου δικτύου ύδρευσης στο χωριό.

19. Η Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού βρίσκεται στο χωριό μας για αλλαγή λαμπτήρων κάθε δύο με τρεις μήνες, δεδομένου ότι ο Δήμος μας διαθέτει μόνο ένα μηχάνημα για την εργασία αυτή για τις 39 Τοπικές Κοινότητες και η συχνότητα δεν μπορεί να είναι ποιο τακτική.

20. Η Υπηρεσία Καθαριότητας κάθε χρονιά όταν προμηθεύεται κάδους προχωρά στην τοποθέτηση και αντικατάσταση τους στο χωριό μας, επισκευάζει πολλούς από εκείνους που έχουν υποστεί ζημιές, ενώ η αποκομιδή των σκουπιδιών βρίσκεται σε καλό επίπεδο, επιδιώκοντας την περαιτέρω βελτίωση της.

21. Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου είναι δίπλα σε κάθε συγχωριανό που έχει ανάγκη από την βοήθεια και την συνδρομή της.

Θα μπορούσα να γράψω και άλλα για όσα έχουμε πράξει, όπως θα μπορούσα να γράψω και πολλά και για όσα δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε, εκείνο όμως που έχει σημασία είναι ότι δεν έχουμε εγκαταλείψει την προσπάθεια ούτε έχουμε αφήσει το χωριό στην τύχη του. Ήμασταν και θα παραμείνουμε παρόντες και έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους για την λύση των υποθέσεων του.

Δεν λέμε παχιά λόγια, ούτε διατεινόμαστε ότι τα ξέρουμε όλα και ότι τα κάναμε όλα. Επιζητούμε την συνεργασία και την συνέργεια όλων. Οι υποθέσεις του χωριού μας θα βρίσκουν τις λύσεις τους εφόσον όλοι μαζί με πνεύμα συνεργασίας και ομόνοιας τις σχεδιάζουμε και τις επιδιώκουμε. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς. Η κριτική είναι απαραίτητη και καλοδεχούμενη αρκεί να είναι καλόπιστη.

Κλείνοντας θέλω να ξεκαθαρίσω προς όλους ότι η ανάρτηση αυτή δεν αποτελεί ούτε απολογισμό, ούτε απάντηση με αιχμές για κανέναν, είναι κατάθεση ψυχής και σκέψεων, είναι βήμα δεσμεύσεων και επικοινωνίας με όλους.

Με τις σκέψεις αυτές θέλω να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο σας και να ευχηθώ υγεία, ευημερία και κάθε καλό σε εσάς και τις οικογένειες σας.