Τοπικά

Συνάντηση Μαυραγάνη με δημοσιογράφους της Πάτρας

Γιώργος Μαυραγάνης παρέμβαση , γειτονιά της Παντάνασσας
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Συνάντηση με τους δημοσιογράφους της Πάτρας είχε την Παρασκευή 20 Απριλίου ο Αχαιός πρώην υφυπουργός οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό μεζεδοπωλείο, “Πλατεία”, στην πλατεία Γεωργίου, παρουσία δημοσιογράφων από τον έντυπο, ραδιοφωνικό, τηλεοπτικό και ηλεκτρονικό τύπο.

Η καλή μουσική, οι ουζομεζέδες και οι ευχές για το Πάσχα δεν φάνηκαν αρκετά ώστε η συνάντηση να λάβει εθιμοτυπικό χαρακτήρα ως είθισται, δεδομένων των ραγδαίων εξελίξεων σε οικονομία και εξωτερική πολιτική.
Οι εποικοδομητικές συζητήσεις κυρίως για θέματα οικονομίας μονοπώλησαν την συζήτηση, με τον πρώην υφυπουργό οικονομικών να αναλύει την σημερινή πορεία της οικονομίας, όντας βαθύς γνώστης του αντικειμένου και της επικαιρότητας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης που θα βασιστεί στην μείωση της φορολογίας, την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, θα ανακάμψουν και θα αναβαθμίσουν την ελληνική οικονομία πολύ σύντομα. Το μοντέλο αυτό είχε και κατά το παρελθόν αποδώσει με αποκορύφωση τα τέλη του 2014. Οι μετέπειτα πειραματισμοί των σημερινών κυβερνώντων κόστισαν σε όλους αρκετά.

Στο περιθώριο της συνάντησης οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον πρώην υφυπουργό να κάνει δηλώσεις σχετικά με την σημερινή κατάσταση της οικονομίας και τα εθνικά θέματα, κάτι που αποδέχθηκε με χαρά.