Τοπικά

Τσιγκρής: “Ποδαρικό” με φοροεισπρακτικά μέτρα ύψους 951 εκατ. ευρώ!

κλιμάκωση των τρομοκρατικών επιθέσεων
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με αφορμή τον προϋπολογισμό του 2018…

…και τη νέα φοροεπιδρομή ύψους 951 εκατ. ευρώ, ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το 2018 ξεκινά με την επιβολή ψηφισμένων μέτρων, από τα οποία ξεχωρίζουν: Οι παρεμβάσεις στα επιδόματα, η αύξηση της εισφοράς για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η φορολόγηση δραστηριοτήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων (τύπου Airbnb), η καθιέρωση φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, η κατάργηση της μείωσης του φόρου εισοδήματος για ιατρικές δαπάνες, η κατάργηση της έκπτωσης κατά 1,5% στη φορολογία εισοδήματος και η αύξηση ΦΠΑ στα νησιά.

Τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα θα εφαρμοστούν το 2018 με σκοπό την αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 951 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα…

…προ των πυλών είναι η περικοπή του ΕΚΑΣ για πάνω από 140.000 χαμηλοσυνταξιούχους, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και η αύξηση του ΕΝΦΙΑ.

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης -που οδηγεί σε αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος, λόγω της μείωσης της φορολογητέας βάσης πολλών φόρων και της αύξησης της μη οικειοθελούς συμμόρφωσης στις φορολογικές υποχρεώσεις- η λύση δεν μπορεί να αναζητηθεί σε πρόσθετα φορολογικά μέτρα αποκλειστικά ταμιευτικού χαρακτήρα που αυξάνουν τη φορολογική επιβάρυνση των πολιτών.

Το τρίπτυχο οικονομική κρίση – υστέρηση εσόδων – λήψη νέων φορολογικών μέτρων, δημιούργησε ένα φαύλο κύκλο στα δημόσια οικονομικά της χώρας, από τον οποίο η έξοδος δεν είναι εμφανής.

Τα παραπάνω αυξάνουν την ευθύνη όλων μας προκειμένου να αλλάξουμε τις πρακτικές οικονομικής αφαίμαξης και στραγγαλισμού της κοινωνίας…».