Τοπικά

Τι ανέφερε ο Ηλίας Οικονομόπουλος στα Αχαγιώτικα Νέα

Ηλίας Οικονομόπουλος
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Ηλίας Οικονομόπουλος αναφέρει στα Αχαγιώτικα Νέα

Ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με τα κοινά του τόπου μας το 2006. Με αγάπη για τον περιοχή μου, με όνειρα, με προσδοκίες, για να προσφέρω χωρίς ιδιοτέλεια και προσωπική σκοπιμότητα,  αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που ο Λαός της Δυτικής Αχαΐας με τίμησε με την ψήφο του για τρίτη συνεχομένη φορά σε διαφορετική παράταξη.

Την έδρα την διεκδικείς από τον Λαό. Στην Τοπική Κοινωνία απολογείσαι και όχι σε στενές μικρές ομαδούλες. Σε ομαδούλες και στενούς πυρήνες που ποινικοποιούν  και προσωποποιούν την Πολιτική. Που τεχνηέντως «μπερδεύουν» τα προσωπικά ζητήματα με την Πολιτική. Που λειτουργούν ως  κλειστό διευθυντήριο με ενδοπαραταξιακή αδιαφανή λειτουργία για να λαμβάνει τις αποφάσεις.

Το σεβασμό, πρώτα στην Τοπική Κοινωνία και μετά στην παράταξή σου,  τον δείχνεις καθημερινά και εμπράκτως. Ξέρουμε ποιος είναι ο καθένας. Ξέρουμε ποιος λειτουργεί για το προσωπικό του συμφέρον. Ξέρουμε ποιος τιμά και ποιος απαξιώνει παρατάξεις. Ξέρουμε ποιος υπηρετεί αξίες και ιδανικά. Ξέρουμε ποιος βολεύτηκε. Ξέρουμε ποιος τιμά τον τόπο του και ποιος λιποτάκτησε. Ξέρουμε ποιος δεν σεβάστηκε την Λαϊκή Ετυμηγορία και ποινικοποίησε την Πολιτική «δηλητηριάζοντας» και διχάζοντας την Τοπική Κοινωνία. Ξέρουμε ποιου οι αξίες κοστολογούνται στο πολιτικό παζάρι. Ξέρουμε ποιος εργάσθηκε άμισθα…..

Οι σημερινές τραγικές συνθήκες που ζούμε,  σ ένα ιδιαίτερα ρευστό περιβάλλον,  επιβάλλουν συναίνεση, σεβασμό, συνεννόηση και σύνθεση απόψεων για λύσεις χρόνιων προβλημάτων. Λύση για να δώσουμε στα χωριά μας νερό όταν άλλοι σε περιόδους ευμάρειας μοίραζαν παροχές δεξιά και αριστερά και διαμόρφωναν λανθασμένες νοοτροπίες.

Η συνείδησή μου και η ιδεολογία μου, μου  επιβάλλουν να στηρίζω και να βοηθώ αυτούς που ηγούνται με πάθος,  αυτούς που παλεύουν και μοχθούν καθημερινά για το καλό του τόπου μας.  Αυτούς που δεν λειτουργούν ως  κομματάρχες αλλά σέβονται όλα τα κόμματα και διεκδικούν απ’ όλα τα κόμματα για την πρόοδο της περιοχής μας. Αυτούς που δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί αλλά είναι επαγγελματικά καταξιωμένοι στην κοινωνία.  Στήριξη και βοήθεια σε αυτούς που δίνουν το παρόν στα δύσκολα και δεν το βάζουν στα πόδια. Στήριξη και βοήθεια σ αυτούς διεκδίκησαν με σκληρό αγώνα και πέτυχαν την επαναλειτουργία  του παραρτήματος του  Ι.Κ.Α., της ΕΦΟΡΙΑΣ,  την  λειτουργία του Δ.Ι.Ε.Κ.  και του Τμήματος Ασφαλείας. Στήριξη και βοήθεια σ’ αυτούς που νοικοκύρεψαν το Δήμο Δυτικής Αχαΐας και πασχίζουν νυχθημερόν για την προκοπή του. Στήριξη και βοήθεια στους ρεαλιστές και πραγματιστές και όχι στους καιροσκόπους. Στήριξη και βοήθεια σ’  αυτούς  που έβαλαν το εγώ κάτω από το ΕΜΕΙΣ. Στήριξη και βοήθεια σ αυτούς που ενώνουν την Τοπική Κοινωνία και βρίσκουν δίαυλους επικοινωνίας και όχι σ αυτούς που διχάζουν.

Με αυτές τις αξίες πορεύτηκα και έτσι θα συνεχίσω. Ο μόνος που έχει το δικαίωμα να με κρίνει είναι ο Λαός της Δυτικής Αχαΐας. Αυτόν υπηρετώ, αυτόν αφουγκράζομαι,  σ αυτόν απολογούμαι  και από αυτόν θα ζητήσω την ψήφο του το 2019.

Αυτός είναι άλλωστε ο Αλάνθαστος Κριτής για τους Αυτοδιοικητικούς  Άνδρες!!!

Ηλίας Οικονομόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Δυτικής Αχαΐας