Τοπικά

Ενωτική Πρωτοβουλία : Ο Ηλίας Οικονομόπουλος οφείλει να επιστρέψει την έδρα

σεισμό του 2008 , σωφρονιστικό κατάστημα Αγίου Στεφάνου
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Την άποψη πως ο Δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Αχαΐας Ηλίας Οικονομόπουλος οφείλει να επιστρέψει την έδρα , αναφέρει με ανακοίνωσή της η Ενωτική Πρωτοβουλία Δυμαίων , λέγοντας πως πρέπει να σεβαστεί την ψήφο των συμπολιτών που τον τίμησαν , πρωτίστως για τις θέσεις της παράταξης.

Αναλυτικά :

Η προφορική αποστασιοποίηση του συναδέλφου δημοτικού συμβούλου Ηλία Οικονομόπουλου από την Δημοτική μας παράταξη, απλά επιβεβαίωσε την γνωστή διαφοροποίηση του η οποία έγινε για καθαρά «προσωπικούς λόγους» γνωστούς σχεδόν σε όλους μας, όσοι ζούμε στην Κάτω Αχαΐα.

Κατανοούμε φυσικά αυτήν την ιδιαιτερότητα, αλλά ταυτόχρονα είμαστε υποχρεωμένοι να στηλιτεύσουμε αυτήν την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά, τόσο έναντι των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων της παράταξης μας, αλλά κυρίως απέναντι στους συμπολίτες μας που στήριξαν την προσπάθεια μας, διότι η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι προσωπική υπόθεση, αλλά πρωτίστως συλλογική διαδικασία που σε καθημερινή βάση κρίνεται και αξιολογείται απ’ όσους μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους.

Ο Δημοτικός σύμβουλος είναι υποχρεωμένος να εκφράζει ελευθέρα και αβίαστα μέσα στην δημοτική παράταξη τις όποιες αντιρρήσεις ή διαφορετικές του απόψεις οι οποίες συζητούνται δημοκρατικά και λαμβάνονται οι όποιες αποφάσεις.

Ο Δημοτικός σύμβουλος υποχρεούται κυρίως ηθικά απέναντι σε όλους, αιρετούς και πολίτες, όσους συναποτελούν και στήριξαν την Δημοτική μας παράταξη, να έχουν το θάρρος της γνώμης τους και να γνωστοποιούν την αποχώρηση τους μέσα στο συλλογικό μας όργανο ( Δημοτική ομάδα) και να αιτιολογεί πλήρως τους λόγους, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού απέναντι στους συναδέλφους του και όχι να την ανακοινώνει από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόσφατα μάλιστα σε μια κοινή συνεδρίαση της δημοτικής ομάδος και των προέδρων των τοπικών συμβουλίων στα γραφεία της παράταξης έκτος των άλλων ζητημάτων που συζητήθηκαν ήταν και αυτό της καθόδου μας στις επόμενες Δημοτικές εκλογές. Στην τοποθέτηση του ο αγαπητός συνάδελφος Ηλίας Οικονομόπουλος ενώπιον όλων των υπολοίπων, δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει έως το τέλος της δημοτικής περιόδου στην παράταξη τιμώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ψήφο των συμπολιτών του, αλλά τόνισε ότι δεν δεσμεύεται για την απόφυση που θα πάρει όσον αφορά την επόμενη δημοτική περίοδο, προφανώς σεβαστό και κατανοητό.

Καθίσταται πλέον σαφές ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση απρόκλητα, αναιτιολόγητα, κάτω από συνθήκες ευτελισμού του θεσμικού ρόλου του αιρετού και πλήρους αναξιοπιστίας, που δε τιμούν τους δημοτικούς άρχοντες, τέτοιες συμπεριφορές παραπέμπουν στο παρελθόν και φυσικά μας λυπούν και μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.

Θεωρούμε ότι οφείλει ο συνοδοιπόρος μας μέχρι πρόσφατα και αγαπητός συνάδελφος, σεβόμενος την ψήφο των συμπολιτών μας που τίμησαν πρωτίστως τις θέσεις της παράταξης μας, που σήμερα είναι επίκαιρες και επιβεβαιώνονται από την πραγματικότητα σε καθημερινή βάση, να επιστρέψει την έδρα στον συνδυασμό που τον εξέλεξε αποκαθιστώντας το περί δικαίου κοινό αίσθημα που αποτελεί άγραφο μεν νόμο αλάνθαστο όμως κριτή για τους πολιτικούς άντρες!