Τοπικά

Διεθνές Αναπτυξιακό Συνέδριο: Παυλόπουλος, Δραγασάκης, Σκουρλέτης έρχονται στην Πάτρα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Εκατοντάδες προσκεκλημένοι…

…άνθρωποι κάθε ηλικίας και πολλοί νέοι αλλά και πάνω από 200 δημοσιογράφοι -απ όλη τη χώρα- αναμένεται να συμμετάσχουν από μεθαύριο Τετάρτη, έως και αυτή την Παρασκευή, στο διεθνές αναπτυξιακό συνέδριο της «Συμμαχίας για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και δεκάδες παραγωγικοί φορείς που συμμετέχουν στην «Συμμαχία».

Το Συνέδριο με το οποίο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης 2017», γίνεται στον Πoλυχώρο Royal Theater.
Κατά τη 2η ημέρα των εργασιών, αναμένεται και η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
ΚΑΡΠΕΤΑΣ “Ενας χρόνος απολογισμού δράσεων για την Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη, κλείνει με ένα μεγάλο αναπτυξιακό συνέδριο. Πέρα απο την συμμετοχή και τις προσωπικότητες που θα δώσουν το παρών τους, είναι σημαντικό ότι Περιφέρεια, Παραγωγικοί Φορείς, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα της Δυτικής Ελλάδος, εγκαινιάσαμε με αφορμή το βραβείο για την ‘Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης 2017’, μια μόνιμη μορφή διαβούλευσης και συνεργασίας” αναφέρει στην “ΠτΔ” ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Κώστας Καρπέτας.
ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ “Η αφετηρία μας είναι η καθημερινή επαφή με τον παραγωγικό ιστό της περιφέρειας. Οδηγός μας είναι η πίστη σε ένα καλύτερο αύριο για την περιοχή μας που προϋποθέτει την επιβίωση και ενίσχυση των ΜμΕ. Το όχημα μας σε αυτή τη διαδρομή είναι η συμπόρευση των παραγωγικών και θεσμικών φορέων. Αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου ενίσχυσης των ΜμΕ” σχολιάζει στο χαιρετισμό του για την έναρξη του Συνεδρίου ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
@Κατά το τριήμερο των εργασιών του Συνεδρίου θα βρεθούν στην Πάτρα κυβερνητικά στελέχη, προσωπικότητες, τεχνοκράτες και πολιτικοί όπως ο Γιάννης Δραγασάκης αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο Παναγιώτης Σκουρλέτης Υπουργός Εσωτερικών (σ.σ. ο οποίος μεθαύριο θα είναι στα Καλάβρυτα για τα 74 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα), ο Αλέξανδρος Χαρίτσης, αναπλ. Υπουργός Οικονομίας και ο Κώστας Φωτάκης αναπλ. Υπουργός Έρευνας Καινοτομίας.
@Κατά την 2η ημέρα του συνεδρίου στην Πάτρα θα βρεθεί και ο πρώην επιτελάρχης του Λευκού Οίκου – επί Μπάρακ Ομπάμα – Τζόν Ποντέστα.
@Στις εργασίες θα βρεθούν μεταξύ άλλων και οι Λόης Λαμπριανίδης, γ.γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων, Ευστράτιος Ζαφείρης, γ.γ. Βιομηχανίας, η Corina Cretu Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Ε.Ε., ο Μarkku Markkula, αντιπρόεδρος Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε., Κωνσταντίνος Αγοραστός Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και οι Περιφερειάρχες Απόστολος Τζιτζικώστας, Κενρ. Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Μπακογιάννης Στερεάς Ελλάδας, Ρένα Δούρου Αττικής και Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος,Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.