Τοπικά

ΑΚΙΔΑ : Nα μην χαθεί μέτρο δασικής έκτασης

ΑΚΙΔΑ
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Άμεσα να βοηθηθούν οι πολίτες που έπαθαν ζημιά

Nα μην χαθεί μέτρο δασικής έκτασης , αλλά και να μεριμνήσει η πολιτεία να αποζημειωθούν οι πληγέντες αναφέρει σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της ΑΚΙΔΑ Παναγιώτης Κουνάβης. Αναλυτικά:

Η επόμενη μέρα δείχνει το μέγεθος της καταστροφής, ενώ τα εναέρια μέσα επιχειρούν ακόμα ώστε να σβήσουν τις διάσπαρτες μικροεστίες που βλέπετε και στις φωτογραφίες. Κυκλοφορώντας με το αυτοκίνητο περιμετρικά από το το πέρασμα της φωτιάς, προσπάθησα να αποτυπώσω με την κάμερα του κινητού, το μέγεθος της καταστροφής και δεν είναι όλο.

Κατά μήκος του οδικού δικτύου συναντάς πυροσβεστικά οχήματα που είναι σε επιφυλακή αλλά και την κούραση με την απόγνωση σε πολλούς κάτοικους. Στην Άρλα και το Ελαιοχώρι η φωτιά σταμάτησε λίγα μέτρα από τα σπίτια, η χθεσινή νύχτα έμοιαζε με κόλαση.Πολλοί μιλούν για εμπρησμό και ελπίζουν τώρα, οι καιρικές συνθήκες να μην επιτρέψουν αναζωπυρώσεις.

Επείγει άμεσα να γίνει η αποτίμηση της καταστροφής και να ανακουφιστούν οι πληγέντες. Το ζητούμενο είναι, εκεί που ήταν δάσος θα ξανά υπάρξει δάσος; 
Τι προϋποθέσεις υπάρχουν και πως μπορεί η πολιτεία να το διασφαλίσει αυτό, ώστε να μην χαθεί μέτρο δασικής έκτασης; Όσοι είχαν υλικές ζημιές πως θα βοηθηθούν; Το γυμνό πλέον έδαφος της Μόβρης, καθόλου πετρώδες και πλούσιο εδαφολογικά, μετά από την πυρκαγιά, θέλει άμεσα επεμβάσεις ώστε να αποκατασταθεί για να αποφύγουμε και πλημύρες.

Έχουμε τη δυνατότητα οργανωμένα, να εκπονήσουμε και να διεκδικήσουμε ένα σχέδιο αποκατάστασης της Μόβρης και των συνοικισμών της;