Τοπικά

Έναρξη εγγραφών ΛΑ.Χ.Ο.Π χορευτικής περιόδου 2017-18

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Πατρών…

…ανοίγει τις πόρτες της παράδοσης για 9η συνεχόμενη χρονιά, έτοιμος να υποδεχτεί τα νέα μέλη του. Οι εγγραφές ξεκινούν από 4 Σεπτεμβρίου 2017 καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) από τις 20:00 – 22:00 στην έδρα του ομίλου Φιλοποίμενος 28 – Πάτρα.

Στον όμιλο κάθε χρόνο λειτουργούν τμήματα ενηλίκων καθώς και παιδικά τμήματα. Σκοπός του ομίλου είναι η διατήρηση, η συνέχιση και η διάδοση της πολιτιστικής και λαογραφικής κληρονομιάς της περιοχής, αλλά και η διδασκαλία παραδοσιακών χορών απ’όλη την Ελλάδα.

Σήμερα αριθμεί 1.300 μέλη περίπου και πάνω από 300 ενεργούς χορευτές. Η παρουσία του Ομίλου στα πολιτιστικά δρώμενα είναι συνεχής και προοδευτικά αυξανόμενη. Έχοντας στο ενεργητικό του εκατοντάδες εμφανίσεις, συμμετέχοντας σε παραστάσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Σημαντικές διοργανώσεις του Ομίλου που αποτελούν πια θεσμό για την Πάτρα είναι: το καθιερωμένο από το 2010 «Χορευτικό Πανόραμα», καθώς και τα Σεμινάρια Παραδοσιακών Χορών, που ξεκίνησαν και διοργανώνονται κάθε χρόνο από το Μάρτιο του 2015.