Like

5 χαρακτηριστικά που χαρίζουν μακροζωία: εσύ τα έχεις;

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Μακροζωία

Μία σειρά από μελέτες, αποκαλύπτουν ποια χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας θα μπορούσαν να μας χαρίσουν περισσότερη ποιότητα ζωής και ως εκ τούτου, μακροζωία. Ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά; Είναι πέντε και είναι όλα όμορφα!

Μπορεί η καλή διατροφή, η εκγύμναση του σώματος και η φροντίδα της ψυχής μας να αποτελούν μερικά από τα συστατικά που κάνουν τη ζωή μας πιο ωραία. Τι άλλο χρειάζεται για να ζήσουμε περισσότερα χρόνια και πιο ποιοτικά;

Ευσυνειδησία

Όπως σημειώνεται στο Business Insider, στα πλαίσια μεγάλης 75χρονης έρευνας στην οποία συμμετείχαν 300 ζευγάρια, ηλικίας 20 ετών και άνω, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως η ευσυνειδησία είναι εκείνο το χαρακτηριστικό, το οποίο κάνει τη ζωή μας καλύτερη και πιο εύκολη.

Η ευσυνειδησία βοηθάει τους ανθρώπους να λύνουν τα προβλήματά τους διεξοδικά και αποτελεσματικά. Τα ευρήματα επιβεβαίωσε μία νεότερη έρευνα (2007), της οποίας τα αποτελέσματα κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ανεξαρτήτως φύλου, οι ευσυνείδητοι άνθρωποι ζουν περισσότερο.

Ειλικρίνεια

Η ειλικρίνεια εμφανίζεται ως ακόμη ένα χαρακτηριστικό που κάνει τη ζωή μας ποιοτική. Αυτή η διαπίστωση προέκυψε από την ίδια 75χρονη έρευνα. Η ειλικρίνεια επίσης είναι από εκείνα τα χαρακτηριστικά που δωρίζει στους ανθρώπους περισσότερα χρόνια ζωής και δη στους άνδρες.

Συναισθηματική σταθερότητα

Η συναισθηματική σταθερότητα και κυρίως για τις γυναίκες είναι από εκείνα τα χαρακτηριστικά, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην μακροζωία αλλά και στην ποιότητα ζωής.

Φιλικότητα

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό, το οποίο συνδέεται με τη μακροζωία είναι η φιλικότητα, σύμφωνα με έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 243 άνθρωποι, γυναίκες και άνδρες ηλικίας 90 ετών και άνω.

Η ικανότητα έκφρασης συναισθημάτων

Η ίδια μελέτη με την ανωτέρω διαπίστωσε πως οι άνθρωποι, οι οποίοι εκφράζουν τα συναισθήματά τους ανοιχτά, τείνουν να γελούν πολύ και ζουν περισσότερο.